2012-10-24 17:38:35
Φωτογραφία για «Κλείνει το μάτι» για την επιμήκυνση ο Σόιμπλε
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν η Ελλάδα έχει λάβει διετή παράταση για τους στόχους του δημοσιονομικού προγράμματός της» δήλωσε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο κ. Σόιμπλε παρέπεμψε για άλλη μια φορά στην έκθεση της τρόικας από οπού, όπως είπε, θα φανεί αν η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο. «Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας και στη συνέχεια να εξεταστεί από το Eurogroup» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα περνούσε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα εάν ήταν αναγκαίο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα μέχρι να είναι έτοιμη η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αλλά σε περίπτωση αμφιβολίας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φοβόμαστε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

«Για την αντιπολίτευση, θα είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να δείξει αν θέλει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της» πρόσθεσε.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ