2012-10-24 14:32:23
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει..
«Το πακέτο έχει κλείσει», δήλωσε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στην Βουλή. 

Όπως είπε μετά από ολονύχτιες επαφές προέκυψαν οι εξής βελτιώσεις: το ανώτατο πλαφόν στον μισθό επί του οποίου θα υπολογίζεται η αποζημίωση για τα πλέον των 16 ετών απασχόλησης αυξάνεται από τα 1.800 ευρώ που ήταν μέχρι χθες, στα 2.000 ευρώ, ενώ ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση αυξάνεται από 1-3 μήνες που ζητούσε η τρόικα στους 4 μήνες. 

«Όλο το βράδυ μίλαγα με την τρόικα. Έχει ήδη κάνει σημαντικές υποχωρήσεις: δέχτηκε να ανέβει η αποζημίωση στις 2.000 ευρώ και ο χρόνος προειδοποίησης απόλυσης από τους 3 στους 4 μήνες», είπε χαρακτηριστικά. 

Την προσεχή Παρασκευή και Δευτέρα θα ενημερωθεί το Εuro Working Group «ότι το πακέτο έχει κλείσει», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ενημέρωσε ότι τα μέτρα θα έλθουν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα σε δύο νομοσχέδια με την μορφή του κατεπείγοντος. 

Κατά τον κ. Στουρνάρα η συζήτηση και η ψήφισή τους θα γίνει έως τις 12 Νοεμβρίου. 

Ερωτηθείς εάν υπήρξε συνεννόηση με την ΔΗΜΑΡ είπε ότι «εγώ μίλησα με τον κ. Ν. Μπίστη και ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη». Ενώ σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εκτίμησε: «Δεν νομίζω».

πηγη:tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ