2012-10-24 13:57:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Νηστικά στο σχολείο λόγω φτώχειας πάνε 45 παιδιά στην Αραδίππου
Τα 45 έφτασαν τα παιδιά που πήγαιναν νηστικά στα σχολεία τους το τελευταίο διάστημα στον Δήμο της Αραδίππου, επειδή οι γονείς δεν είχαν χρήματα ή...φαγητό να τους βάλουν να πάρουν μαζί τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ευάγγελο Ευαγγελίδη, οι οικογένειες που θεωρούνται άπορες και βοηθούνται από τον δήμο, μέσω οργανωμένων συνόλων της Εκκλησίας και πόρων/βοήθειας του δήμου, ξεπέρασαν το τελευταίο διάστημα τις 120.

Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη, κάποιες από αυτές τις οικογένειες τύγχαναν υποστήριξης και πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, όμως οι δείκτες κοινωνικής και οικονομικής δυσπραγίας στην Αραδίππου επιδεινωθήκαν σημαντικά με το ξέσπασμα της κρίσης.

Σημείωσε ακόμη ότι πέραν αυτών των σταθερών αριθμών, σημαντικός είναι και ο αριθμός των οικογενειών που κάθε μήνα βοηθούνται εκτάκτως για να ξεπεράσουν κάποια περιστασιακή οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν. Ενδεικτικά ανέφερε πως τα δύο κύρια χαρακτηριστικά των οικογενειών που τυγχάνουν στήριξης, είτε αφορά τις ίδιες είτε τα παιδιά τους στο σχολείο, είναι πως είτε είναι οικογένειες με επί μακρόν άνεργους τον ένα ή και τους δύο γονείς, είτε είναι μονογονικές οικογένειες.


Ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε ότι, ειδικά όσον αφορά στην περίπτωση παιδιών που πηγαίνουν στα σχολεία τους νηστικά, βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη διακριτική εκστρατεία από οργανωμένα σύνολα και άλλους κοινωνικούς φορείς για εντοπισμό και άλλων περιπτώσεων. Πιστεύεται, πρόσθεσε, ότι υπάρχουν δυστυχώς, λόγω και του κοινωνικού ταμπού στο θέμα, οικογένειες που κρατούν τη δυστυχία τους μέσα στο σπίτι και δεν ζητούν βοήθεια.

Ο δήμαρχος Αραδίππου απαντούσε σε ερωτήσεις του «Φ» αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στον δήμο, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Όπως είπε, λόγω και της δραματικής μείωσης στην κρατική χορηγία κατά 700.000, συν τις δαπάνες για το ΧΥΤΑ Λυμπιών που τα τέλη δεν αυξήθηκαν για το 2012, ο δήμος θα έχει έλλειμμα γύρω στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, συν κάποια άλλα ελλείμματα από άλλους τομείς.

Όμως, ανέφερε, ταυτόχρονα η κατάσταση στα οικονομικά του δήμου θα είναι φέτος διαχειρίσιμη και ο ίδιος πιστεύει πως αν το 2013 είναι κάπως καλύτερο από φέτος, ο δήμος θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και το επόμενο έτος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέος iMac απίστευτα λεπτός!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέος iMac απίστευτα λεπτός!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ