2012-10-24 13:22:03
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΡΩΤΟ... ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ!
Αμέσως μετά την βαριά ήττα την Τουρκία τονίσαμε την ανάγκη τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας όσο και οι παίκτες του πρωταθλητή να το πάρουν... αλλιώς (Δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Μετά τον αγώνα του ΟΑΚΑ είδαμε ότι όντως έγινε αυτό και η ομάδα εμφανίστηκε πολύ καλύτερη.

Όπως για την εμφάνιση της Τουρκίας αναφερθήκαμε σε κάποια αρνητικά πράγματα και τις ευθύνες (και) του Γιώργου Μπαρτζώκα, έτσι και τώρα, μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ πρέπει να του αναγνωρίσουμε πολλά θετικά στοιχεία.

Κατ'αρχήν, διαχειρίστηκε σωστά το πρώτο του ντέρμπι και πήρε τη νίκη σε μία έδρα που δεν έχει και την καλύτερη παράδοση ο Ολυμπιακός. Η άμυνα μεταμορφώθηκε και οι επιλογές εκ του αποτελέσματος έδειξαν ολόσωστες.

Στη συνέχεια, το όβερ πλέι και η άμυνα του Μάντζαρη στον Διαμαντίδη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού πήρε αρκετά λιγότερες μπάλες, αναγκάστηκε να παίξει 38 λεπτά περίπου με ότι αυτό συνεπάγεται και πολλές φορές έδειχνε να μην ξέρει τι να κάνει τη μπάλα.


Η επιλογή να "κλείσει" τη ρακέτα και το πεδίο δράσης στον Σχορτσανίτη που όταν έπαιρνε μπάλα έκλειναν πάνω  του 3 ή και 4 παίκτες με τον Χάινς να τον μαρκάρει από μπροστά. Το αποτέλεσμα; Ο Σχορτανίτης να περάσει και να μην... ακουμπήσει.

Ταυτόχρονα βέβαια, επέλεξε να αφήσει τα μακρινά σουτ σε κάποιους παίκτες του Παναθηναϊκού, με   χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αυτό του Σπανούλη που μάρκαρε τον Ξανθόπουλο απ'τα... 3 μέτρα, δίνοντάς του επιδεικτικά το σουτ.

Τέλος, η ηρεμία στον πάγκο ακόμα και τις στιγμές που οι "πράσινοι" πίεζαν και πλησίασαν το σκορ, καθώς και τα έγκαιρα τάιμ άουτ ήταν στοιχείο επίσης ιδιαίτερα θετικό.

Το αποτέλεσμα και ο τρόπος αντιμετώπισης του ντέρμπι λοιπόν δικαίωσαν τον κόουτς του Θρύλου και σίγουρα αποτελούν "παράσημο" στο πρόσωπό του. Έχει όλο το χρόνο να δουλέψει όπως αυτός κρίνει σωστό και αν μάλιστα την Πέμπτη οι πρωταθλητές κερδίσουν και τη Ζαλγκίρις το ΣΕΦ, σε ένα αγώνα που οι εξέδρες ΠΡΕΠΕΙ να είναι κατάμεστες, τότε η αρχή θα είναι πάρα πολύ καλή για το νέο μας προπονητή.

Ίσως τελικά η ήττα από την Εφές να βγει και σε καλό...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ