2012-10-23 21:00:08
Φωτογραφία για 2.000 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές σε πολυκατοικίες και φραγμοί για την παρέλαση της 28ης στη Θεσσαλονίκη
Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τα κεντρικά της οδού Π. Κανελλοπούλου 4 στην Αθήνα, για τα μέτρα τάξης και ασφαλείας που θα ληφθούν την ερχόμενη Κυριακή ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με πηγές του «Τ.Θ.» στην πόλη μας θα καταφθάσουν αστυνομικοί από την Αθήνα αλλά και από την επαρχία για ενίσχυση των μέτρων. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των αστυνομικών που θα έρθουν ξεπερνά του 2.000. Επίσης κατά μήκος του χώρου της παρέλασης θα βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί, ενώ σε κλοιό θα βρίσκεται και η εξέδρα των επισήμων.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα κυριαρχήσει το δόγμα μηδενικής ανοχής και αποστείρωσης του χώρου σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου περίπου από την εξέδρα των επισήμων, ενώ δεν αποκλείεται στις ταράτσες των παρακειμένων από την εξέδρα των επισήμων πολυκατοικιών να τοποθετήσουν ομάδες παρατηρητών και ελευθέρων σκοπευτών των ΕΚΑΜ
. Ακόμα πηγές ανέφεραν στον «Τ.Θ.» πως θα πραγματοποιηθούν προληπτικές προσαγωγές υπόπτων και «γνωστών» ατόμων της Ασφάλειας για την αποφυγή επεισοδίων. Επίσης σημειώνεται πως κυριολεκτικά σε κάθε γωνία θα υπάρχει αστυνομία, καθώς θα ελέγχονται με αυστηρά μέτρα όλα τα στενά που οδηγούν στον κύριο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

«Μέτρα παρόμοια με της έκθεσης»

Μέτρα παρόμοια με αυτά που λήφθηκαν στη Δ.Ε.Θ. και ακόμα ποιο ισχυρά αναμένεται να ληφθούν, εξήγησε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον «Τ.Θ.» ενώ είπε πως θα στηθούν φραγμοί που θα απαγορεύουν τον κόσμο να πλησιάσει έστω και από μακριά την εξέδρα των επισήμων.

Τη διακριτική επιτήρηση του χώρου αναμένεται να επωμισθεί η ασφάλεια και οι υπηρεσίες που περιλαμβάνει, με τις ομάδες παρακολούθησης και συλλήψεων που θα σχηματίσει. Τέλος, σημειώνεται πως ο σκοπός της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι η πραγματοποίηση πάση θυσία της παρέλασης, πράγμα το οποίο έχει χαρακτηριστεί από ορισμένους ως επίδειξη δύναμης της ΕΛ.ΑΣ..
  
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ