2012-10-23 17:10:02
Φωτογραφία για Ιστορικό ρεκόρ για την Πάφο
του Ανδρέα Κωστουρή

Οι στοχευμένες κινήσεις τόνωσης του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από τη διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων, Hermes Airports, έφεραν αποτελέσματα και μάλιστα πολύ θετικά στην Πάφο. Ως ιστορικό καταγράφεται το βράδυ της Δευτέρας, 22 Οκτωβρίου, αφού οι πτήσεις της ημέρας ανέβασαν τον αριθμό επιβατών που διακινήθηκαν μέσω αεροδρομίου Πάφου στο εκπληκτικό νούμερο των 2 εκατομμυρίων ατόμων. Η εν λόγω επίδοση αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον κόμβο μεταφορών της πόλης, ενώ απομένουν άλλοι δύο μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του έτους, κάτι που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Η ανάπτυξη σημαντικών αγορών όπως η ρωσική και η γερμανική και το «ξεκλείδωμα» σημαντικών χωρών όπως η Ουκρανία αποτελούν κλειδιά για τις επιτυχείς κινήσεις της Hermes. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν του σημαντικά αυξημένου αριθμού επισκεπτών από το εξωτερικό, ως καθοριστικής σημασίας κρίνεται η κάθοδος μεγάλου αριθμού τουριστών από Ρωσία και Ουκρανία, αφού συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών με τους πιο «δαπανηρούς» περιηγητές.


Πέραν των κινήσεων που έχει κάνει η Hermes και που το κράτος στήριξε κατά καιρούς με διάφορες δράσεις, βαρύνουσας σημασίας είναι και οι ενέργειες ενεργειών που έχουν κάνει τουριστικοί φορείς του τόπου με τη συμμετοχή τους σε σημαντικές τουριστικές εκθέσεις όπως αυτές σε Λονδίνο, Βερολίνο και Μόσχα παρά τα όποια προβλήματα προέκυψαν στον τουρισμό την τελευταία τετραετία. Εξάλλου, πολλοί κύκλοι που ασχολούνται με τον κυπριακό τουρισμό τονίζουν ότι το κυπριακό προϊόν έχει διαβρωθεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά οι στρατηγικής σημασίας κινήσεις απέδωσαν καρπούς με αποτέλεσμα ο κυπριακός τουρισμός να επιβιώνει εν μέσω ιδιαίτερα βεβαρημένου περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Hermes επενδύει ακόμη περισσότερο σε υποδομές

Πέραν των χωρών που στέλνουν όλο και περισσότερους τουρίστες στην Κύπρο και πιο ειδικά στην Πάφο, η Hermes Airports επενδύει και σε νέες συνεργασίες καθώς και σε επέκταση υφιστάμενων συμφωνιών. Παράδειγμα αυτής της πολιτικής που ακολουθεί η Hermes η πρόσφατη επένδυση στο αεροδρόμιο της Πάφου, που αφορά σε δημιουργία ειδικών χώρων αναμονής πριν την αναχώρηση των επιβατών.

Η φιλοσοφία της Hermes περιστρέφεται γύρω από τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των αερογραμμών που χρησιμοποιούν τον αερολιμένα Πάφου και κυρίως των εταιρειών χαμηλού κόστους, για τις οποίες ο χώρος αναμονής και γρήγορης επιβίβασης είναι σημαντικότατος αφού συντείνει στη μείωση του κόστους τους.

Με αυτό το σκεπτικό η Hermes προχώρησε στη δημιουργία πέντε ειδικών χώρων αναμονής που βρίσκονται κοντά στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η τάχιστη επιβίβαση των επιβατών στα αεροπλάνα η μείωση στο ελάχιστο δυνατόν των όποιων πιθανών καθυστερήσεων.

Παράλληλα, η Hermes έχει αλλάξει την χωροθέτηση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών προκειμένου οι επιβάτες που διέρχονται από τους νέους χώρους αναμονής στα αεροπλάνα να το πράττουν αφενός σύντομα και αφετέρου με ασφάλεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέοι χώροι έχουν δημιουργηθεί αφενός για εξυπηρέτηση της Ryanair η οποία από τις αρχές του έτους έχει καταστήσει την Πάφο ως την πεντηκοστή της βάση και αφετέρου για δυνητικούς παίκτες της αγοράς των low cost carriers.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ