2012-10-23 14:03:03
Φωτογραφία για Συνταξιούχος οικοδόμος από την Κριτσά γράφει σενάρια σαν του ... Φώσκολου !
Παράτησε το μυστρί, έπιασε την πένα και όπως αποδείχτηκε έκανε πολύ καλά ! Ο λόγος για έναν συνταξιούχο οικοδόμο από την Κριτσά που γράφει θεατρικά κείμενα για τις παραστάσεις της ομάδας του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου χαρίζοντας το χαμόγελο στους συνομηλίκους του και όχι μόνο!

Ο κ. Γιώργος Μπρόκος στο τέλος των παραστάσεων της ομάδας του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια. Οι σπουδές του όπως δηλώνει πάντα ο ίδιος: είμαι τελειόφοιτος του Δημοτικού σχολείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κριτσά. Από μικρός είχε έφεση στις τέχνες, πολλές φορές απήγγειλε ποιήματα και έκανε τον κωμικό ώστε να βλέπει τους άλλους να γελούν.

Το 1992 συνταξιοδοτήθηκε και γράφτηκε στο ΚΑΠΗ Αυτή ήταν και η αρχή της συγγραφικής του καριέρας, έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή του πια, αρχίζει να γράφει θεατρικά κείμενα, πεζογραφήματα, ποιήματα, πάντα γραμμένα στην κρητική διάλεκτο. Το 2004 με τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Κ.Α.Π.Η. ανεβάζουν την παράσταση Γυναίκες σε δράση, άντρες στην αντίδραση, ένα ακόμα θεατρικό γραμμένο από τον ίδιο, το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός Κρήτης.


Άνθρωποι με την δυναμική και το κουράγιο του Γιώργη Μπρόκου, και των υπολοίπων μελών της ομάδας μας εμπνέουν για αυτό το σημαντικό που κάνουν, δήλωσε στην εφημερίδα Ανατολή ο πρόεδρος της ΕΘΟΑΝ Κωστής Κοκκίνης που ήταν στην παράσταση μαζί με άλλα μέλη της ομάδας αλλά και τον σκηνοθέτη Γιάννη Ξανθογιώργη. Πέρα από το όποιο θεατρικό αποτέλεσμα που έτσι και αλλιώς όλοι μας χειροκροτήσαμε σήμερα, το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί στην ηλικία που βρίσκονται δηλώνουν παρόντες στα κοινά και μάλιστα έχουν το θάρρος και εκτίθενται στο κοινό, απλά τους ευχαριστούμε για ότι κάνουν και το παράδειγμα που μας δίνουν.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ