2012-10-23 13:03:39
Φωτογραφία για ΕΜΠΕΙΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE
Ο Σουλειμάν Καμαρά, γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου το 1982 στην πόλη Ντακάρ της Σενεγάλης και από το 2000 μέχρι το 2005 ήταν ποδοσφαιριστής της Μονακό.

Δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στο «Πριγκιπάτο», ωστόσο ήταν μέλος της ομάδας που το 2004 έφτασε στον τελικό του Champions League.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Νις, ενώ από το 2007 μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Μονπελιέ.

Την περσινή σεζόν έπαιξε σε 33 ματς στo Σαμπιονά, πέτυχε εννέα γκολ και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτήσει η ομάδα του, το παρθενικό πρωτάθλημα στην ιστορία της, και παράλληλα, να συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Champions League.

Παρόλο που η πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν έχει ξεκινήσει καλά στο εφετινό πρωτάθλημα, ο Σουλεϊμάν Καμαρά έχει ήδη σκοράρει τέσσερις φορές στα εννιά παιχνίδια της Μονπελιέ στη Ligue 1.

Μάλιστα σκόραρε και στο Champions League με αντίπαλο τη Σάλκε. Ο ίδιος απολαμβάνει να παίζει στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κι ανυπομονεί να ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης"!


Αναλυτικά τα όσα είπε ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο "woop.gr":

Πρώτη συμμετοχή της Μονπελιέ σε Champions League. Ξεκινήσατε με μία ήττα από την Άρσεναλ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και ισοπαλία με τη Σάλκε στη συνέχεια, απέναντι στην οποία σκόραρες. Ποιος είναι ο στόχος πλέον της ομάδας;

«Για μας είναι ήδη ένα όνειρο το γεγονός ότι παίζουμε σ’ αυτή τη διοργάνωση. Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή το ν΄ αγωνίζεται σε «μεγάλα» παιχνίδια και σπουδαίες διοργανώσεις, όπως είναι το Champions League, το Παγκόσμιο κύπελλο, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για τις χώρες της Ευρώπης και το Κόπα Αφρικα για τις χώρες τις Αφρικής.

Για μας είναι πολύ σημαντικές οι στιγμές που ζούμε, έχουμε όμως μία νεανική ομάδα κι αυτό που καταρχήν θέλουμε, είναι ν’ αποκτήσουμε εμπειρίες».

Η Μονπελιέ είναι μία ομάδα που πιστεύει στις εκπλήξεις! Το απέδειξε και πέρυσι που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γαλλία. Πόσο εφικτή είναι μία έκπληξη και στο Champions League;

«Δεν είναι εύκολο. Το ευχόμαστε, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Είναι όλα τα ματς πολύ δύσκολα. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν. Για μας ο στόχος κι εφέτος είναι το πρωτάθλημα στη Γαλλία. Στο Champions League θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Σάλκε, Άρσεναλ και Ολυμπιακός είναι οι αντίπαλοι στον όμιλο της Μονπελιέ. Τι γνωρίζεις για τις τρεις αντιπάλους σας; Ήδη αντιμετωπίσατε την Αγγλική ομάδα την πρώτη αγωνιστική και τη Σάλκε.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήδη γνώριζα κάποιους παίκτες που αγωνίζονται σ’ αυτές τις ομάδες. Ο Ολιβιέ Ζιρού ήταν συμπαίκτης μας πέρυσι στη Μονπελιέ κι εφέτος αγωνίζεται στην Άρσεναλ, από τον Ολυμπιακό έχω υπάρξει συμπαίκτης με τον Φρανσουά Μοδεστό στη Μονακό.

Και τις τρεις ομάδες, τις είχαμε παρακολουθήσει στην τηλεόραση και τώρα καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε στο γήπεδο. Προσωπικά εγώ είχα την τύχη ν’ αγωνιστώ στο Champions League με τη Μονακό τη σεζόν 2003-2004. Ξέρω τι μας περιμένει και το βαθμό δυσκολίας που υπάρχει όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, με τόσο δυνατούς αντιπάλους».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για τον Ολυμπιακό; Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια είναι «μόνιμοι» πρωταθλητές Ελλάδας.

«Εγώ έχω δει τον Ολυμπιακό μόνο από την τηλεόραση, κι εφέτος, αλλά και πέρυσι που αγωνιζόταν στον ίδιο όμιλο με τη Μαρσέιγ.

Ξέρουμε για την «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο γήπεδο, δεν θα είναι εύκολο για μας καθώς, όπως είπα και πριν, έχουμε μια νέα ομάδα και δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες».

Υπάρχει για σένα φαβορί στον όμιλο;

«Πιστεύω ότι τα φαβορί είναι τρία. Η Άρσεναλ, η Σάλκε κι ο Ολυμπιακός! Είναι ομάδες που παίζουν χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις κι εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτό τον όμιλο».

Το 2003 ως παίκτης της Μονακό επισκέφθηκες την Ελλάδα και αγωνίστηκες κόντρα στην ΑΕΚ στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης. Πως ήταν η εμπειρία σου με αντίπαλο ελληνική ομάδα;

«Θυμάμαι ότι είχα αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ, όταν ήμουν παίκτης της Μονακό το 2003-2004. Θυμάμαι πόσο ένθερμη υποστηρικτές ήταν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ήμουν συμπάικτης με τον Άκη (Ζήκο) εκείνη τη χρονιά, και μου είχε κάνει εντύπωση ότι όταν βγήκαμε για να δούμε το γήπεδο πριν το παιχνίδι, όλοι τραγουδούσαν τ’ όνομα του! Είναι κάτι το οποίο μου έχει μείνει στο μυαλό κι όποτε συζητάω για το Champions League, μου έρχεται στη μνήμη αυτή η εικόνα».

Σ’ εκείνη την αναμέτρηση σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων. Αυτή τη φορά θα έχετε να αντιμετωπίσετε ένα γεμάτο γήπεδο και μία «καυτή» ατμόσφαιρα. Πόσο μπορεί αυτό να σας επηρεάσει;

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε μία ομάδα με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, έχουμε παίκτες διεθνείς που έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα γήπεδα και σημαντικούς αγώνες. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να μας επηρεάσει αγωνιστικά, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας».

Την περσινή σεζόν η Μονπελιέ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Φέτος δεν ξεκινήσατε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στη Ligue 1. Έχετε δύο νίκες σε εννιά αγωνιστικές. Ποιος είναι ο στόχος σας γι’ αυτή τη χρονιά; Πιστεύεις ότι μπορείτε να επαναλάβετε τον περσινό σας άθλο;

«Το εύχομαι, αλλά θα είναι δύσκολο. Έχουμε ξεκινήσει άσχημα στο πρωτάθλημα, αλλά για μας αυτός παραμένει ο πρώτος στόχος. Πέρυσι είχαμε μία πολύ καλή ομάδα, όπως βέβαια έχουμε κι εφέτος, αλλά μέχρι τώρα ίσως δεν είχαμε τόση τύχη όση μπορεί να είχαμε την περασμένη σεζόν. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε το στόχο μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ