2012-10-23 01:10:03
Φωτογραφία για Οι οπαδοί της Χάποελ Τελ Αβίβ εναντίον… του Ισραήλ!
Πριν λίγες μόνο μέρες όλος ο κόσμος συγκλονιζόταν και απορούσε με την επίδειξη δύναμης των ισραηλινών πολεμικών δυνάμεων, οι οποίες αποβιβάστηκαν και τελικά κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πορεία του φιλανδικού πλοίου “Estelle” που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας.

ΤΟ ίδιο ακριβώς έπραξαν οι ισραηλινές αρχές και πριν μερικά χρόνια, όταν τούρκικο πλοίο επιχείρησε να προσεγγίσει το συγκεκριμένο σημείο, με τη διαφορά ότι τότε είχαμε και νεκρούς.

Κι όμως, πώς θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι όλοι οι Ισραηλινοί δεν κρύβουν μίσος για τους Παλαιστίνιους;

Ότι υπάρχουν κάτοικοι του Ισραήλ που επιδιώκουν χρόνια τώρα την προσέγγιση με τον αραβικό κόσμο κατακρίνοντας αυτούς που πρεσβεύουν τη μισαλλοδοξία και τον εθνικό φανατισμό;

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, ίσως και απίστευτο σε μερικούς, αλλά υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και δεν είναι άλλοι από τους οπαδούς της Χάποελ Τελ Αβίβ!


Η Χάποελ Τελ Αβίβ μετράει 13 πρωταθλήματα και 15 Κύπελλα. Αποτελεί την δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα στη χώρα μετά τη συμπολίτισσα Μακάμπι.

Οι οπαδοί της ομάδας ξεκίνησαν ουσιαστικά την πορεία τους μόλις το 1999, με το όνομα Red Militia, το οποίο παραπέμπει στο ιταλικό ακροαριστερό κίνημα των Militia.

Τo 2001/2002 μετονομάστηκαν σε Ultras Hapoel, ενώ η παρουσία τους σε αγώνες της ομάδας είχε γίνει κάτι παραπάνω από αντιληπτή, καθώς ήταν οι πρώτοι στη χώρα που έφεραν μαζί τους τύμπανα και δημιουργούσαν κορεό.

Στο καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού Humba, οι Ultras Hapoel μας παρουσιάζουν την καθημερινότητά τους, αλλά και την κοινωνική τους δράση.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι είναι υπέρ της ελεύθερης Παλαιστίνης.

Επίσης, σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όταν βλέπουν πανό αντιπάλων με αντισημιτικά μηνύματα απλώς γελούν καθώς το προφίλ τους διαφέρει σημαντικά από το ρατσιστή-εθνικιστή Ισραηλινό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας.

Ακόμα, μιλάνε για τις δυσκολίες που συναντούν εντός της ίδιας τους της χώρας, αφού οι περισσότεροι και ειδικά οι οπαδοί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ (οι πρώτοι έχουν έντονη ρατσιστική/εξτρεμιστική δράση κατά των Αράβων και οι δεύτεροι έχουν επίσης εθνικιστικές τάσεις, ενώ στηρίζουν το κατεστημένο της χώρας) τους φέρονται σαν να είναι προδότες του έθνους!

Άλλωστε, δηλώνουν απερίφραστα την εναντίωσή τους στις πράξεις της ισραηλινής κυβέρνησης, ενώ αγωνίζονται ενάντια στον αντιαραβικό ρατσισμό.

Οι δράσεις, όμως, των οπαδών αυτών δε σταματούν εδώ.

Το 2005 ο Ασάφ Εγιάλ, οπαδός της Χάποελ, μετά τη συναναστροφή του με τους Fanladen St Pauliίδρυσε, μαζί με άλλους οπαδούς της Χάποελ, τους Red Workers, μια οργάνωση που προέρχεται από τους κόλπους της ομάδας, αλλά η δράση της είναι αποκλειστικά κοινωνική και πολιτική.

Σκοπός της οργάνωσης είναι να βοηθήσει κάθε οπαδό της Χάποελ, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, με οποίον τρόπο μπορεί.

Έτσι, βοηθούν οπαδούς να βρουν δουλειά, να σπουδάσουν διδάσκοντας παράλληλα την κουλτούρα του συλλόγου και προωθώντας βαθύτερες έννοιες όπως αυτές της ισότητας και της αλληλοβοήθειας.

Στόχος του όλου εγχειρήματος είναι ο ένας οπαδός της ομάδας να βοηθάει τον άλλον και όλοι μαζί την κοινωνία. Σημασία δεν έχει η εθνικότητα, αλλά η ανάγκη που έχει το κάθε άτομο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη των Red Workers δουλεύουν εθελοντικά, ενώ δε χρειάζεται να είναι παράλληλα και μέλη των Ultras Hapoel, με τους οποίους συνδέονται στενά.

Άλλωστε, όλες οι δράσεις της οργάνωσης λαμβάνουν χώρα οπουδήποτε εκτός του γηπέδου.
angrybets.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Μεγάλο Κακό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Μεγάλο Κακό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ