2012-10-22 22:57:23
Φωτογραφία για Πόσο ακόμα θα μπορέσει να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση;
Πόσο ακόμα θα μπορέσει να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση;

Διότι ναι μεν οι υποστηρικτές της και κάμποσοι «αισιόδοξοι» εκτιμούν πως, άμα περάσει τον κάβο της ψήφισης των νέων μέτρων, θα πάρει μια ανάσα και θα «τσουλήσει» κουτσά-στραβά για ένα διάστημα, αλλά ... Αλλά, όταν η ανεργία έχει φτάσει σε ποσοστά πρωτόγνωρα, η φτώχεια το ίδιο, όταν η αγορά έχει στεγνώσει (που σημαίνει νέα λουκέτα και νέες απολύσεις), όταν ο δεινά δοκιμαζόμενος λαός έχει φτάσει στα όριά του, όταν η κοινωνία βρίσκεται στα κεραμίδια, όταν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό που έλεγε ο Πρόεδρος Μάο, δηλαδή ότι «αρκεί μια σπίθα για να βάλει φωτιά στον κάμπο», τότε για ποια ανάσα της κυβέρνησης μπορούμε να μιλάμε;

... Η κατάσταση είναι έκρυθμη, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι και η κυβέρνηση απ' την άλλη εμφανίζεται ανίκανη να διαχειριστεί αυτήν τη σοβαρότατη κρίση.

... Και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει σοβαρές παρενέργειες και στη συνοχή της και στη διάρκεια του βίου της…


Ο Αντ. Σαμαράς φαίνεται ότι χάνει οριστικά μια ιστορική ευκαιρία να αναδειχτεί σε ηγέτη που μπαίνει μπροστά και δίνει ελπίδα στον λαό που έχει επί δυόμισι χρόνια υποφέρει τα πάνδεινα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να αρθρώσει ένα «όχι» στις ιταμές προκλήσεις της «τρόικας», αν και είχε δημιουργήσει σχετικές προσδοκίες.

... Μάλιστα, είναι τόσο πολλά τα «ναι» που προσφέρει στους τοκογλύφους δανειστές μας, ώστε και οι ίδιοι έχουν ευχάριστα εκπλαγεί!

... Έτσι όμως αναπαράγεται ο φαύλος κύκλος της κρίσης, χωρίς το παραμικρό φως στην άκρη του τούνελ! Αυτά δεν έλεγε ο ίδιος όταν έκρινε αυστηρά τις επιλογές του ΓΑΠ; Και τώρα τις εφαρμόζει πιστά;

... Στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου γίνεται του Κουτρούλη! Εκεί όχι μόνο έχουν βαρέσει διάλυση, αλλά βαδίζουν και με τρόπο ταπεινωτικό προς τη διάλυση!

Ο αρχηγός, αμφισβητούμενος, δείχνει το πραγματικό του πολιτικό μπόι, κατά πολύ κατώτερο του αναμενόμενου ακόμα και απ' τους χειρότερους επικριτές του…

Κι έχοντας εντελώς απολέσει την ψυχραιμία του, καθημερινά εκτίθεται και περισσότερο…

... Αν δε (θεωρητικά μιλάμε) έχουμε σύντομα εκλογές, τότε το ΠΑΣΟΚ θα πέσει πολύ κάτω απ' το 10%! Σκορποχώρι!

Ο κυρ Φώτης (Κουβέλης), τώρα, μπορεί να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση, ωστόσο και το δικό του κόμμα είναι διχασμένο.

... Κι όσο θα αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερη την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ…

Συμπέρασμα; Ακόμα κι αν τα μέτρα περάσουν σχετικά άνετα με λίγες διαρροές (που κι αυτό είναι αμφισβητούμενο), όσο η τρικομματική θα βαδίζει έτσι, τόσο οι μέρες της θα λιγοστεύουν…

Προσθέστε στα προβλήματα ενδοκυβερνητικής συνοχής και την επαπειλούμενη κοινωνική καταιγίδα και βγάλτε συμπέρασμα…

... Απρόβλεπτος θα είναι ο χειμώνας, αδέρφια, μην ακούτε…

... Ακόμα και ανατροπές είναι σφόδρα πιθανό να φέρει!

(Aπόσπασμα από την στήλη του Μάρκου Μουζάκη στο Παρόν)
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ