2012-10-22 10:23:26
Φωτογραφία για Χατζημαρκάκης στη Deutsche Welle: Χρόνο έως το 2021 χρειάζεται η Ελλάδα
Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, η αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και η γερμανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γ.Χατζημαρκάκης στην Deutsche Welle «Η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για δύο χρόνια. Όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για επιμήκυνση μέχρι το 2020 και όχι το 2014.

Ρίχνοντας μια ματιά στην ελληνική ιστορία βλέπουμε ότι η χώρα ξεκίνησε τον απελευθερωτικό της αγώνα κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1821. Ίσως 200 χρόνια μετά την επανάσταση, δηλαδή το 2021 η χώρα να επιστρέψει στις χρηματαγορές. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που χρειαζόμαστε. Και θα επιτύχουμε τους στόχους μας όχι μόνο με μέτρα λιτότητας, αλλά και με ταυτόχρονα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης», δήλωσε ο κ.Χατζημαρκάκης, αναφερόμενος στο χρόνο που θα χρειαστεί η Ελλάδα για να επιστρέψει στις αγορές.

Παράλληλα, διαπίστωσε βελτίωση της γερμανικής στάσης απέναντι στην Ελλάδα, επικρίνοντας παράλληλα την μέχρι πρότινος πολιτική του Βερολίνου.

«Η μεγαλύτερη έκφραση δυσπιστίας ήταν το συνεχώς επαναλαμβανόμενο αίτημα για έξοδο της Ελλάδαςαπό οτο ευρώ. Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπουρκ έκανε λόγο για 'μόμπινγκ' και είχε δίκιο. Ήταν ζημιογόνο για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που χρειάζεται επενδύσεις. Το γεγονός όμως ότι λίγους μήνες αργότερα η καγκελάριος όχι μόνο συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο, αλλά επισκέφτηκε την Αθήνα δηλώνοντας ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ήταν μια σημαντική έκφραση εμπιστοσύνης», σημείωσε ο ευρωβουλευτής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ