2012-10-22 09:56:06
Φωτογραφία για Ποιες ΔΟΥ βάζουν σήμερα λουκέτο
Κλειστές πόρτες θα αντικρίσουν σήμερα όσοι φορολογούμενοι θελήσουν να διεκπεραιώσουν φορολογικές τους υποθέσεις σε 49 Δ.Ο.Υ της χώρας οι οποίες κατεβάζουν ρολά και συγχωνεύονται με άλλες.

Την ίδια ώρα... συνεδριάζουν οι εφοριακοί προκειμένου να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους ενώ υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες ακόμα και Μητροπολίτες έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα γραφεία Στουρνάρα- Μαυραγάνη ζητώντας εξαίρεση της εφορίας τους από τον κατάλογο.

Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει στην απόφαση αναδιοργάνωσης των Δ.Ο.Υ ώστε στο τέλος του έτους να έχουν απομείνει 114 (από 290 στις αρχές του 2011) και να έχουν δημιουργηθεί 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε νησιωτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές όπου η τοπική Δ.Ο.Υ. κατεβάζει ρολά.

Οι φορολογούμενοι που υπάγονταν έως χθες σε εφορίες οι οποίες από σήμερα παύουν να υφίστανται, θα πρέπει να γνωρίζουν πως σήμερα και αύριο δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές.


Στην περίπτωση όπου έχουν υποχρεώσεις με προθεσμία 22 ή 23 Οκτωβρίου, αυτόματα η προθεσμία μεταφέρεται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου οπότε και θα εξυπηρετηθούν από τη νέα Δ.Ο.Υ στην οποία ενσωματώνεται η προηγούμενη εφορία τους.

Για παράδειγμα , φορολογούμενοι οι οποίοι υπάγονται στη Δ.Ο.Υ «Κ.Α. Αθηνών» στους Αμπελόκηπους, η οποία κλείνει, θα πρέπει να απευθύνονται από Τετάρτη στη Δ.Ο.Υ Ψυχικού.

Εκκρεμείς υποθέσεις σε εφορίες των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, μεταφέρονται στις νέες εφορίες όπως επίσης και οι περίπου 700 υπάλληλοι που υπηρετούν σε Δ.Ο.Υ. που καταργούνται , μετατάσσονται στις Δ.Ο.Υ. στις οποίες με τις οποίες συγχωνεύονται.

Η λίστα με τις ΔΟΥ που αναστέλλουν σήμερα τη λειτουργία τους
 euro2day
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ