2012-10-21 22:14:04
Φωτογραφία για Έρχεται μετά τα μέτρα ανασχηματισμός;
Ένας ευρύτατος ανασχηματισμός με την ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο βήμα του πρωθυπουργού μετά τη ψήφιση των νέων μέτρων. Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", προκειμένου να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των γνωστών δύσπιστων του κοινοτικού Βορρά, θα ζητηθούν εκ νέου υπογραφές από το σύνολο των κυβερνητικών εταίρων, από τους οποίους θα ζητείται η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση σχετικά με την υποστήριξή τους στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων.

Οι Βρυξέλλες δηλώνουν όμως πεπεισμένες ότι προκειμένου να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Μάλιστα κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι το θρίλερ των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών για κάθε απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς δημιουργεί συνεχή προσκόμματα στην ταχεία και αποτελεσματική προώθηση του έργου της κυβέρνησης.


Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να εφαρμόζονται με αποφασιστικό τρόπο και κυρίως με ενιαία φωνή, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν δυσλειτουργίες και αρρυθμίες.

To ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει πως οι «συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

Αποστάσεις παίρνει και η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τα σενάρια για ανασχηματισμό, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Την περίοδο που η χώρα επιχειρεί να αντιμετωπίσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μείζονα θέματα, θεωρούμε άστοχη την οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ