2012-10-21 20:56:06
Φωτογραφία για ΗΠΑ-Ιράν: Απευθείας διαπραγμάτευση παρά τις διαψεύσεις!
Μια επιβεβαίωση για το «defence-point.gr» και μια πρωτοβουλία μεγάλης σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη προέκυψε από όσα αναφέρουν οι «New York Times» σε δημοσίευμά τους, το οποίο υποστηρίζει ότι Αμερικανοί και Ιρανοί συμφώνησαν σε απευθείας διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και μάλιστα τόσο σύντομα που οι πρώτες επαφές θα γίνουν πριν τις αμερικανικές εκλογές!

Το State Depatment διέψευσε την είδηση γρήγορα χωρίς όμως να πείσει, για τον πολύ απλό λόγο ότι όλες οι μεγάλες εφημερίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απευθείας κανάλια επικοινωνίας με τον Λευκό Οίκο και αποκλείεται να προχωρούσαν στη δημοσίευση τέτοιου άρθρου που επηρεάζει καθοριστικά τις διεθνείς σχέσεις και τις συμμαχίες της χώρας, εάν δεν είχαν εξασφαλίσει πρώτα την κάλυψη του Λευκού Οίκου. Η διάψευση προφανώς ήταν απαραίτητη, όμως το μήνυμα που πέρασε το δημοσίευμα, ήταν απολύτως σαφές. Λίγο αργότερα ακολούθησε διάψευση και από την Τεχεράνη.


Διαβάστε περισσότερα Πρώτος στόχος είναι το εσωτερικό ακροατήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Μιτ Ρόμνεϊ αυτοπροσώπως. Οι Δημοκρατικοί είχαν πληροφορίες ότι οι συνεννοήσεις με το Ιράν είχαν διαρρεύσει στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο και φοβούνταν ότι στο τελευταίο debate μεταξύ τω δυο υποψηφίων ο Ρόμνεϊ θα επιχειρούσε να το ρίξει στο τραπέζι καταγγέλλοντας τον Ομπάμα για μυστική διπλωματία και παιχνίδια στην πλάτη του αμερικανικού λαού! Κατά συνέπεια, η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος «έκαιγε» τον «άσσο» που θεωρούσε ότι έχει στα χέρια ο Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στην εκμετάλλευση της γενικευμένης αντίθεση της αμερικανικής κοινωνίας σε νέες πολεμικές εμπλοκές, καθώς και η οικονομία έχει τα χάλια της και ο κόσμος έχει κουραστεί από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Κατά συνέπεια, με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης να συζητηθεί το θέμα των πυρηνικών του Ιράν απευθείας με τους Μουλάδες της Τεχεράνης, ουσιαστικά ο Ομπάμα δίνει διαπιστευτήρια στους ψηφοφόρους ότι θα είναι αυτός που θα αποφύγει όσο είναι δυνατόν νέα πολεμική εμπλοκή. Πολλώ δε μάλλον αυτή με το Ιράν που έχει εντελώς διαφορετικά με τις δύο προαναφερθείσες και είναι προφανώς η δυσκολότερη όλων με το δυνητικό κόστος να είναι δυσβάστακτο.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη πολύ ενδιαφέρουσα παράμετρος: Πληροφορίες του ιστοχώρου «debka» αναφέρουν ότι στρατιωτικοί σύμβουλοι του Ομπάμα υποστήριξαν στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η άσκηση αντιβαλλιστικής άμυνας που ξεκίνησε σήμερα στο Ισραήλ είναι η καλύτερη ευκαιρία για την εξαπόλυση πλήγματος εναντίον του Ιράν, καθώς όλοι θα είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν πιθανότατα ιρανικά αντίποινα. Αυτό ακριβώς είχε υποπτευθεί και είχε δημοσιεύσει σε ανάλυση το «defence-point.gr»!

Με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης για απευθείας συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν, οι Αμερικανοί δίνουν έμμεσες διαβεβαιώσεις προς του Ιρανούς ότι δεν τίθεται ζήτημα επίθεσης, αν και οι «πονηροί» θα μπορούσαν να υποπτευθούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος της στρατηγικής για τη συσκότιση της πραγματικότητας και την παραπλάνηση (deception) του αντιπάλου http://www.defence-point.gr/news/?p=61111
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ