2012-10-21 16:36:04
Φωτογραφία για Κοινωνική Συμφωνία: Δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης
από το Γραφείο Τύπου

Με θέμα «Απεγκλωβισμός από τις συνέπειες της κρίσης- Το πρόβλημα της Υπερχρέωσης των Νοικοκυριών», ύστερα πρωτοβουλία πολιτών του «Δικτύου Κοινωνικής Στήριξης» η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη, μίλησε στην Κεφαλονιά στις 19/10/12.

Στην εκδήλωση, αναλύθηκαν διεξοδικά επίκαιρα ζητήματα που απορρέουν από την οικονομική κρίση, η επικρατούσα κατάσταση στην κοινωνία και, κυρίως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ειδικά για το θέμα αυτό εκτέθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των Τραπεζών, των εισπρακτικών εταιριών, των εξωδίκων κλπ, καθώς και η ρύθμιση των χρεών με βάση τον Νόμο 3869, γνωστό ως «Νόμο Κατσέλη».

Μαζί με την Πρόεδρο της «Κοινωνικής Συμφωνίας» στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην «Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη» Αργοστολίου, μίλησαν επίσης ο Σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών-Δανειοληπτών Ιωάννης Βασαριώτης, και ο Δικηγόρος Μιχάλης Κούβαρης, μέλος της Ένωσης..


Γενικότερος σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, εκτός από την ανάλυση επίκαιρων θεμάτων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, είναι να ικανοποιηθούν αιτήματα πρωτοβουλιών πολιτών για επί τόπου ενημέρωση και στα πλαίσια ενός «Δικτύου Κοινωνικής Στήριξης» σε όλη τη χώρα για αντιμετώπιση ενός προβλήματος που απειλεί να εξελιχθεί σε βαθειά ανθρωπιστική κρίση.

Την εκδήλωση στο Αργοστόλι τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Β. Κεκάτος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ν. Ανουσάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης και ο δημ. Σύμβουλος Σπ. Σαμούρης, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Σπ. Γαλιατσάτος, ο πρώην Νομάρχης κ. Διον. Γεωργάτος και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Τσιλιμιδός. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος.

Την Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» θα έχει στα γραφεία της Νομαρχιακής Αχαΐας στην Πάτρα μια πρώτη σύντομη συνάντηση με στόχο τη σύμπτυξη «Πρωτοβουλίας Πολιτών» για προώθηση της ιδέας της δημιουργίας «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, για τον ίδιο σκοπό, θα μιλήσει μαζί με το μέλος της «Ένωσης Καταναλωτών-Δανειοληπτών», τον δικηγόρο Μιχάλη Κούβαρη, για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών σε συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπάκτου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ