2012-10-21 15:37:02
Φωτογραφία για Το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο στα ΙΕΚ Ξυνή
Αίσθηση έχει προκαλέσει η προ ημερών έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο ΙΕΚ Ξυνή. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παραπολιτικά", τριάντα οπλισμένοι ειδικοί ελεγκτές, παρουσία τεσσάρων εισαγγελέων, εισέβαλαν στο λογιστήριο και στα γραφεία της διοίκησης της εταιρίας. Φαίνεται ότι εντόπισαν «λαβράκι», αφού πήραν μαζί τους υλικό που βρήκαν στους υπολογιστές του λογιστηρίου, το οποίο προώθησαν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του ομίλου ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για τακτικό έλεγχο και έσπευσε να στείλει και σχετικά δελτία Τύπου.

Τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η υπόθεση ήρθε στο φως με το θέμα των πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων, με το ΙΚΑ να στέλνει στον εισαγγελέα την υπόθεση «Ξυνή».

Υπήρξε για αυτό και πόρισμα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ το θέμα έφθασε και στη Βουλή μέσω ερώτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.


Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, πέρα από τις οφειλές των δύο εταιριών του ομίλου προς το ΙΚΑ, οι οποίες ανέρχονται σε 5.850.000 ευρώ (μάλιστα η εταιρία ΙΕΚ-Τοπικό Ευρωπαϊκό Α.Ε. έχει σήμερα οφειλές περίπου 3.650.000 ευρώ και δεν έχει κάνει ρύθμιση) προκύπτει ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα.

Το ΣΔΟΕ από καιρό προσπαθεί να διαλευκάνει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Βάσει της υπ’ αριθμόν ΑΟΙΕ/2010 Εισαγγελικής Παραγγελίας, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει ουσιαστικό έλεγχο, γιατί υπήρξε από την πλευρά «Ξυνή» άρνηση (δηλαδή μη επίδειξη στοιχείων) σε τρεις τουλάχιστον ελέγχους διαφορετικών συνεργείων του ΣΔΟΕ, όπως γράφει η εφημερίδα "Παραπολιτικά".
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ