2012-10-21 12:23:52
Φωτογραφία για Κυριακάτικο τραπέζι - Κερκυραϊκό Μπουρδέτο...!!!
Ψιλοκόβουμε μισό κιλό κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 1 κουταλάκι καυτερό κοκκινοπίπερο, 2 κουταλάκια γλυκό κοκκινοπίπερο, μισό κιλό τριμένες ώριμες ντομάτες και λίγο αλάτι. 

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 15 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κιλό πατάτες σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών περίπου. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες. (Οι πατάτες είναι προαιρετικές, μπορούμε να μαγειρέψουμε και σκέτο το ψάρι με τη σάλτσα).

Προσθέτουμε 1 κιλό φρέσκα πετρόψαρα πάνω από τις πατάτες. Το καλύτερο μπουρδέτο λέγεται ότι το κάνει ο σκορπιός, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα πετρόψαρα (λάμπαινα, μηλοκόπι, ροφός κλπ).

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να φαίνεται το λάδι της σάλτσας.

Μην ανακατέψετε την κατσαρόλα, απλώς γυριστε την για να μην κολλήσει, αλλιώς θα καταστρέψετε το ψάρι.

Συνοδεύεται τέλεια με ντόπιο κρασί (κατά προτίμηση κακοτρύγη)!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ