2012-10-21 11:48:02
Φωτογραφία για ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ
Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν και ο Σούλης Μαρκόπουλος αναλύει τον μεγάλο αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε στο «ΒΗΜΑ» για το ντέρμπι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

«Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε έναν τρίτο άξονα στο επιθετικό παιχνίδι του. Τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος αποτελεί βασικό κομμάτι στο «low post» παιχνίδι της ομάδας του, γιατί μπορεί να ποστάρει τους αντιπάλους του και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Ακόμη μεγαλύτερη βάση αποτελεί ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος δεν είναι αποτελεσματικός μόνο στο «πέντε εναντίον πέντε», αλλά και στο λεγόμενο «transition», τη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ξέρει να διαβάζει άριστα το παιχνίδι και τώρα, που γνωρίζει πολύ καλύτερα τους συμπαίκτες του, οι πάσες του δεν τους αιφνιδιάζουν, αλλά γίνονται αποδεκτές με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.


Ο τρίτος άξονας είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος συμμετέχει σε αρκετά συστήματα συνεισφέροντας σε εκτέλεση και δημιουργία. Το θέμα είναι κατά πόσον ο Ολυμπιακός, ο οποίος στην άμυνά του αξιοποιεί αρκετούς παίκτες έχοντας ως φιλοσοφία να παίζει σκληρά, είναι έτοιμος να αποδώσει τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο αγωνιζόταν πέρυσι, να έχει δηλαδή τη διάρκεια που είχε την προηγούμενη περίοδο.

Δεν ξέρω κατά πόσον θα μπορέσει να τρέξει, επειδή είναι πάρα πολύ νωρίς. Πέρυσι εκμεταλλευόταν ένα λάθος και «σκότωνε» τον αντίπαλο. Ήταν καταπληκτικός στη δράση και την αντίδραση. Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι όποια από τις δύο ομάδες ελέγξει τον ρυθμό και παραμείνει για μεγάλη διάρκεια σταθερή στο πλάνο του προπονητή, θα φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ