2012-10-21 02:59:12
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ Skoda ξανθη (4-0)
Στο πιο εντυπωσιακό του παιχνίδι, τουλάχιστον για ένα ημίχρονο, μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακό, έδειξε ότι όταν με κάποιο τρόπο - στην προκειμένη με γκολ από στημένη φάση τις οποίες τόσο πολύ δουλεύουν οι ερυθρόλευκοι στις προπονήσεις - μπορέσει να προηγηθεί και αναγκάσει τον αντίπαλο να... "ανοιχτεί", μπορεί και καλό ποδόσφαιρο α παίξει απαλλαγμένος από το άγχος αλλά και να εντυπωσιάσει με προσωπικές και ομαδικές ενέργειες.

Μπορεί να μην είχε απέναντί του κανένα μεγαθήριο ο Ολυμπιακός, αλλά απέναντι στην κλειστή άμυνα της Ξάνθης βρήκε τις λύσεις και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Το καλύτερο βέβαια από όλα ήταν ότι έδειξε σημεία βελτίωσης και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, γιατί όχι ακόμα και το ευρωπαϊκό, όπου είναι... "στριμωγμένος", γιατί για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα υπεροχής και κλάσης Παρόλες τις απουσίες, κάποιοι από τους ερυθρόλευκους διακρίθηκαν, κάποιοι ξεχώρισαν και μερικοί έδειξαν ότι θέλουν δουλειά ακόμα! Το θετικό είναι ότι, για πρώτη φορά ίσως, έδειξαν αποφασισμένοι και... "διψασμένοι" για αποδείξεις και τίτλους!


Ας δούμε και τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Κάρολ:

Ήσυχο απόγευμα, αφού σπάνια χρειάστηκε να επέμβει και όταν το έκανε ήταν σταθερός και αποτελεσματικός.

Μανιάτης:

Σε ρόλο δεξιού μπακ απέναντι στη Ξάνθη και όσο κι αν φαίνεται παράξενο, μάλλον το εννοεί όταν λέει ότι βρήκε τη θέση του στον Ολυμπιακό, αφού έδειξε λίγο έξω από τα νερά του. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έχασε πολύ εύκολα τον Μαρσελίνιο σε μια φάση που ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ για τους Ακρίτες. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης πάντως δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Κοντρέρας:

Με τις σωστές τοποθετήσεις του και την εμπειρία του συχνά προλαβαίνει τους κινδύνους που πάνε να δημιουργηθούν προς την εστία της ομάδας του. Ξέρει να προωθεί έξυπνα και με ασφάλεια το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και δείχνει καλύτερος παιχνίδι μ παιχνίδι.

Μανωλάς:

Στο 37' με εξαιρετική κεφαλιά μετά από χτύπημα φάουλ του Μασάντο άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και το πανηγύρισε δεόντως. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον επικίνδυνο Μαρκόφσκι και συνολικά οι επεμβάσεις του ήταν αποτελεσματικές.

Χολέμπας:

Μένοντας εκτός δράσης για ένα δεκαήμερο, εξαιτίας του τραυματισμού του, φαίνεται πως πήρε τις απαραίτητες ανάσες και εμφανίστηκε ανανεωμένος κόντρα στην Ξάνθη. Με τον Ολυμπιακό να "γέρνει" από αριστερά, ο 27χρονος μπακ - χαφ έκανε αμέτρητες κούρσες από την πλευρά του, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα Ξάνθης και με ένα πολύ έξυπνο σουτ πέτυχε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 51'.

Μοντέστο:

Μαχητής και φιλότιμος, δίνει ότι ξέρει μέσα στο γήπεδο και προσφέρει ανασταλτικά στηρίγματα στους συμπαίκτες του. Παιχνίδι από πίσω δεν μπορεί να φτιάξει, ούτε είναι πλεόν αρκετά γρήγορος, αλλά με την εμπειρία του δεν έχει πρόβλημα σε τέτοια ματς.

Γκρέκο:

Καλύτερος από άλλες φορές αλλά ακόμη δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα. Φαίνεται ότι του λείπει ο ρυθμός στο παιχνίδι του, αλλά προσπαθεί φιλότιμα, έχει καλές μεταβιβάσεις και κάνει ότι μπορεί στο ανασταλτικό κομμάτι.

Μασάντο:

Στην θέση που επανειλλημένως έχει αναφέρει ότι είναι η κανονική του, δεν έκανε τη διαφορά. Είναι κινητικός, ζητάει την μπάλα, δίνει βοήθειες και ανασταλτικά, όμως δεν έχει το εύκολο γκολ. Τα στημένα του είναι καλά αλλά χρειάζεται να βρει τον ρυθμό του για να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα...

Φουστέρ:

Ο γνωστός παίκτης που δεν ξεχωρίζει παιχνίδια... Ξεκινόντας από θέση δεξιού κυνηγού, συνεχώς συνέκλινε προς τον άξονα και την πλάτη του Τζιμπούρ. Έτρεξε ασταμάτητα, είχε ένα καταπληκτικό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του προτιμώντας το παιχνίδι "με τη μια".

Αμπντούν:

Είχε διάθεση να προσφέρει, ωστόσο δεν κατάφερε και πολλά. Πήρε πρωτοβουλίες, με τις περισσότερες προσπάθειες του όμως να είναι ημιτελής...

Τζιμπούρ:

Πέτυχε δύο γκολ (54', 64') με το δεύτερο να είναι πραγματικά φανταστικό. Σο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός ήταν αθτός που έπρεπε μέσα στο γήπεδο, πίεσε την αντίπαλη άμυνα, προσπάθησε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και γενικά η παρουσία του ήταν πληθωρική. Άφησε τη θέση του στον Βλαχοδήμο στο 79'.

Τοροσίδης:

Μπήκε στο ματς αντί του Χολέμπας στο 70' και με το σκορ στο 4-0 δεν είχε και πολλούς λόγους για να πιεστεί, κράτησε τη θέση του και μέχρι εκεί...

Μήτρογλου:

Αντικατέστησε τον Μασάντο στο 70' και η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 85', όταν μετά από μεταβίβαση του Φουστέρ απείλησε με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει στο εξωτερικό του δεξιού δοκαριού και να καταλήγει άουτ.

Βλαχοδήμος:

Πέρασε στη θέση του Τζιμπούρ στο 79' και στο 90' είχε μια πανέμορφη προσπάθεια, όταν σε σέντρα - σουτ που επιχείρησε από αριστερά η μπάλα για λίγο δεν κατέληξε στα δίχτυα και έδειξε ότι έχει μέλλον με τα ερυθρόλευκα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ