2012-10-20 19:32:29
Φωτογραφία για 7Χ7 ΚΑΙ... ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΟ Β'! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 4-0
Ο Ραφίκ Τζεμπούρ, με δύο γκολ (54’,63’) βγαλμένα από το... ρεπερτόριο του Ζιοβάνι που επέστρεψε στο Λιμάνι, υπέγραψε την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού με 4-0 επί της Ξάνθης.

Ο Μανωλάς (37’) άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο που θύμισε... Θρύλο και ένα ακόμα τέρμα από τον Χολέμπας (51’) έδειξαν πως είναι έτοιμοι για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Μονπελιέ στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Η παρουσία του Ζιοβάνι μετά από καιρό στο γήπεδο, μάλλον... υπνώτισε τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ελάχιστες τελικές προσπάθειες, ελέγχοντας μεν το ρυθμό του παιχνιδιού αλλά μέχρι εκεί...

Η περιοχή του Βιβιανί έμοιαζε… απαγορευμένη για τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, οι όποιοι έφταναν σε αυτή μόνο με σέντρες. Σε μία από αυτές πάντως ήρθε και το γκολ. Ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ, ο Μανωλάς πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα εκεί που ο Βιβιανί δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.


Οι παίκτες της Ξάνθης στεκόντουσαν πολύ καλά στο γήπεδο, έδειχναν διαβασμένοι, έκλειναν κάθε πιθανό τρόπο ανάπτυξης των γηπεδούχων, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν και προβλήματα με τον Καζούμπα να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον Κάρολ στο 33’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Ναού", ο πραγματικός Θρύλος, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο... Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να μοιράσει θέαμα στον κόσμο του!

Ο Τζιμπούρ, έκανε εμφανείς τις… άγριες προθέσεις του, μετά από ένα γύρισμα του Φουστέρ, πλασάροντας άουτ, ενώ ο Χολέμπας με ωραίο ξαφνικό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή... Ο Αλγερινός επιθετικός πήρε την σκυτάλη και με ωραία προβολή έκανε το 3-0, ενώ με ένα απίστευτο τέρμα, ο "τρομοκράτης" του Θρύλου, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η Ξάνθη έδειχνε και ήταν ανήμπορη να αντιδράσει στην ερυθρόλευκη «θύελλα», η οποία είχε και δύο δοκάρια από τους Φουστέρ και Μήτρογλου, οι οποίοι έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στην πιο καλή, ίσως, εμφάνιση των ερυθρόλευκων στο "σπίτι" τους και μπροστά στο λαό τους.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός πως ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους ερυθρόλευκους κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Τα λεπτά που κύλησαν αναλώθηκαν σε συνθήματα υπέρ του Ζιοβάνι, ενώ οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασαν… σβηστά στο 7Χ7 στην Σούπερ Λίγκα και έδειξαν έτοιμοι για το ταξίδι στην Γαλλία, την ερχόμενη Τετάρτη, για την αναμέτρηση με την Μονπελιέ για την τρίτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, μετά από την σεζόν 1999-2000, όπου είχε επίσης επτά στις επτά νίκες, η οποία, συμπτωατικά, ήταν και η παρθενική σεζόν του Ζιοβάνι στο Λιμάνι...

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Χολέβας (71’ τοροσίδης), Κοντρέρας, Μανωλάς, Μοδέστο, Γκρέκο, Μασάντο (71’ Μήτρογλου), Φουστέρ, Αμπντούν, Τζεμπούρ (79’ Βλαχοδήμος).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Πάντελιτς, Τάτος, Ντιακιτέ.

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Μαρκόφσκι (83’ Ράνος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46’ Μαρίν), Μάνταλος (70’ Τριάδης), Φλίσκας, Κοσεμίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα.

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Τριάδης, Γούτας, Τορομανίδης, Νάκας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ