2012-10-20 19:11:48
Φωτογραφία για Με απόλυτη επιτυχία δοκιμές πυραύλων από τη Ρωσία, εν μέσω σεναρίων για την πυραυλική ασπίδα του Νάτο στην Ευρώπη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

1 2 3 4 5

(0 ψήφοι)

Η Ρωσία διεξήγαγε με επιτυχία, δοκιμή πυραύλων στρατηγικής σημασίας, ενώ το Νάτο επανέφερε το σενάριο εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι η πρώτη δοκιμή, ενός πυραύλου Τοπόλ έγινε από το διαστημικό κέντρο στη βόρεια Ρωσία και πέτυχε το στόχο με απόλυτη ακρίβεια στη χερσόνησο Καμτσιάτκα.Οι πύραυλοι αυτοί, προστίθεται, χρησιμοποιούνται εδώ και 24 χρόνια αλλά η δοκιμή έγινε τώρα για να διαπιστωθεί η σταθερότητα και η διάρκειά τους.


Δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου έγινε επίσης με επιτυχία από υποβρύχιο στη θάλασσα του Οχότσκ και σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, έδειξε το υψηλό επίπεδο των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.Εξάλλου δύο ρωσικά βομβαρδιστικά προχώρησαν σε εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων στη βόρεια Ρωσία και όλοι πέτυχαν το στόχο τους.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιδείξει "καμία ελαστικότητα" απέναντι στη Ρωσία όσον αφορά το σχέδιο εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Η Μόσχα θεωρεί το σχέδιο αυτό ως απειλή για την ασφάλειά της, μολονότι η Δύση το παρουσιάζει ως μια πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν απειλές προερχόμενες από χώρες όπως το Ιράν. 

ΠΗΓΕΣ Ε. Μουρούζη, Real.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ