2012-10-20 09:18:19
Φωτογραφία για Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΠΕΡΙΚΟΠΗ 3% ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1.000 ΕΥΡΩ
Μετά από σκληρές και έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα κλείστηκε η τελική συμφωνία για τις περικοπή των συντάξεων οι οποίες θα γίνουν με τη μορφή τριών ταχυτήτων.

Η τελική συμφωνία, αφήνει απ' έξω τους χαμηλοσυνταξιούχους και ξεκινάει από συντάξεις 1.000 έως 1.500 ευρώ με ποσοστό περικοπής 3%. Η επόμενη κλίμακα είναι από 1.500 έως 2.000 και 6%, ενώ για τις μεγαλύτερες από 2.000 και πάνω συντάξεις η περικοπή είναι 12%. Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τις συντάξεις των 650 ευρώ αλλά υπήρξε κοινό μέτωπο των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» για να κλείσει η συμφωνία στις περικοπές προηγήθηκαν επίπονες διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των τριών εταίρων, τεχνοκρατών, και των πολιτικών αρχηγών τους προηγούμενους μήνες. Και παρά τις διαφορές των τριών κομμάτων σε επιμέρους ζητήματα, στο θέμα των οριζόντιων περικοπών φαίνεται πως υπήρξε πλήρης ευθυγράμμιση ώστε να μη θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ένας συνταξιούχος που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ έχει περικοπή 13% εξαιτίας του κοψίματος των δώρων, ενώ ένας που παίρνει 750 ευρώ έχει περικοπή του 7%. Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το «αγκάθι» για τη λέξη «απολύσεις» αναμένεται να ξεπεραστεί με άλλη διατύπωση και σε αυτό ρόλο θα έχει και η Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ