2012-10-19 18:10:02
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Σκάκι για το Χαμόγελο του Παιδιού
«Παίζω σκάκι για Το Χαμόγελο του Παιδιού», τιτλοφορείται η σκακιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 21 Οκτωβρίου στην Αμαλιάδα.

Πρόκειται για SIMOULTANE- Σκάκι με αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου, με συμμετοχή 3 ευρώ για μικρούς και μεγάλους και τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε περίπτωση βέβαια που ο καιρός δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της εκδήλωσης στην πλατεία, τότε θα φιλοξενηθεί την ίδια ώρα στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Συνέντευξη Τύπο

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου Ήλιδας, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Απόστολος Λιώσης, ο ταμίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ
. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Ήλιδας «Ο Ηλείος» κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου κ. Μιχάλης Σιγούρος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας του δήμου Ήλιδας με την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, ώστε να δημιουργηθούν ανάλογα τμήματα και στην Αμαλιάδα.

«Το σκάκι είναι για όλες τις ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιώσης ο οποίος τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση είναι η απαρχή για την έναρξη της σκακιστικής φιλίας μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους

Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου για την διοργάνωση και το δήμο Ήλιδας που άνοιξε από την πρώτη στιγμή την αγκαλιά του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκδήλωση αυτή θα είναι η αρχή ώστε το σκάκι να δημιουργήσει και στην Αμαλιάδα μία ενεργή Ακαδημία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και την προσπάθεια που καταβάλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού» να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα προβλήματα.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος, παρ' όλα αυτά εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε: «Με τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες εκδηλώσεις, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε» και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση.

Ο κ. Σιγούρος ανήγγειλε την έναρξη της συνεργασίας της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου με τον δήμο Ήλιδας και όπως ανέφερε η ιδέα για την Ακαδημία αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και στόχος είναι να προωθηθούν οι Ακαδημίες σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Ζήτησε δε, να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι, ώστε να περάσει το μήνυμα, ενώ έκανε γνωστό ότι έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με το δήμο Ήλιδας, ώστε να ξεκινήσει μία συνεργασία και να βοηθήσει η Ακαδημία σε όλα τα επίπεδα, για να ξεκινήσει και πάλι το σκάκι στην Αμαλιάδα.

Τόνισε ότι είναι ένα άθλημα που έχει να προσφέρει πολλά και σε ότι αφορά το SIMULTANE, διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν τραπέζια και ένας θα αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους και αυτοί που θα λάβουν μέρος θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε όσες παρτίδες επιθυμούν χωρίς περιορισμό.

Τέλος, από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και παρακάλεσε να υπάρξει και συνέχεια και να δημιουργηθεί μία εστία και στην Αμαλιάδα.

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ