2012-10-19 13:23:02
Φωτογραφία για Ερώτηση Κώστα Μαρκόπουλου για τη στήριξη της πτηνοτροφίας
από το Γραφείο Τύπου

Σημαντικές δεσμεύσεις για την στήριξη κτηνοτρόφων και αγροτών απέσπασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, με ερώτησή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αφορούσε την κρίση στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Ειδικότερα, όπως απαντά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των αγροτών, σε συνεννόηση με τη νέα Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ, θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των αγροτών (ανανέωση παλαιάς και με προσθήκη νέας) μέσω ανοικτού δανείου αγροτών, λαμβάνοντας υπόψη την επικείμενη πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης για όσους παίρνουν ενιαία ενίσχυση.

Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις, που δεν περιλαμβάνονται στην Ενιαία Ενίσχυση, όπως χοιροτρόφοι και πτηνοτρόφοι, για την απρόσκοπτη προμήθεια των ζωοτροφών τους, ενώ θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν γεωργικά προϊόντα, είδη μάλιστα που την περίοδο αυτή συγκομίζονται, όπως βαμβάκι, τεύτλα, αραβόσιτος, προκειμένου να διευκολυνθούν στην πληρωμή παραγωγών με την αξία των συγκομιζόμενων προϊόντων που παραδίδονται.


Για το ζήτημα της υπερ-αποθήκευσης και την αποφυγή κατασχέσεων υποθηκών που αφορούν αγροκτήματα μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Πειραιώς ΑΤΕ με την προσέλευση των αγροτών προβαίνει στην εναρμόνιση της υποθήκης (περίπου στο 120% του τρέχοντος πραγματικού σημερινού υπολοίπου δανείου) οπότε αποδεσμεύονται πάγια (αγροκτήματα).

Σχετικά, τέλος, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της υπό εκκαθάρισης ΑΤΕ, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΑΑΤ, για την επίλυση του θέματος όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα- αγρότες».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ