2012-10-18 23:08:02
Φωτογραφία για Σε «δεσμευμένο» λογαριασμό η εκταμίευση της επόμενης δόσης σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο
Ειλημμένη είναι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Γερμανικός Τύπος η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα. Ωστόσο, η εκταμίευση αναμένεται να γίνει σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, ώστε να μείνει μεν η χώρα στην Ευρωζώνη αλλά χωρίς να μειωθεί η πίεση στην Αθήνα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Έτσι, η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόσβαση στο λογαριασμό αυτό και δεν θα μπορεί να δαπανά τα χρήματα αυτά κατά το δοκούν. Οι πόροι θα προορίζονται πρωτίστως για την αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή των τόκων και των χρεολυσίων και τα όποια χρηματοδοτικά κενά θα πρέπει να καλύπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τη λύση αυτή καταρτίζουν με την τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Το Spiegel αναφέρει επίσης ότι με τα χρήματα από τον λογαριασμό θα καλύπτονται οι τόκοι και τα υφιστάμενα χρέη ωριμάζουν, καθώς και ότι «πρόσθετα κενά στον προϋπολογισμό θα πρέπει να τα κλείσει η ίδια η Αθήνα».


Από την πλευρά της, και η Sueeddeutsche Zeitung (SZ) μιλά για εκταμίευση σε δεσμευμένο λογαριασμό για αποπληρωμή του χρέους, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο. Όπως γράφει η εφημερίδα, «μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων».

Η SZ, αναφέρει επίσης ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα έχει εκταμιευτεί το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο και πως επί της αποδέσμευσης θα αποφασίζει η τρόικα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, θα φτάσει στις Βρυξέλλες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ