2012-10-18 21:35:02
Φωτογραφία για Λειτουργεί και φέτος το Σχολείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ως φυσικό επακόλουθο της οικονομικής κρίσης ανοίγει την Τρίτη 23 Οκτωβρίου το Σχολείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη, από καθηγητές που προσφέρουν εθελοντικά ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε πέρσι από καθηγητές που αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε κάποιο ιδιωτικό φροντιστήριο λόγω οικονομικής δυσχέρειας, βοηθώντας τους να πετύχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να εισαχθούν σε κάποιο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

 

Φέτος, είκοσι καθηγητές συμμετέχουν στο Σχολείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο προσφέρει τρία διαφορετικά τμήματα, ένα για κάθε κατεύθυνση, ενώ παράλληλα παραδίδονται και μαθήματα γενικής παιδείας. Τα μαθήματα γίνονται στο Εσπερινό Λύκειο Ξάνθης, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 14.30 έως και τις 18.00 και ξεκινούν στις23 Οκτωβρίου.

Το Σχολείο απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα ενώ τηρείται σειρά προτεραιότητας για τους ενδιαφερόμενους που καταθέτουν αίτηση συμμετοχής. Ήδη οι συμμετοχές για το σχολικό έτος 2012-2013 παρουσιάζονται αισθητά αυξημένες, ενώ το όλο εγχείρημα έχουν αγκαλιάσει εγκάρδια γονείς και μαθητές βλέποντάς το ως μια ανάσα στον καθημερινό οικονομικό τους Γολγοθά.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ