2012-10-18 20:47:02
Φωτογραφία για Κρίσιμες οι ώρες για την κυπριακή οικονομία, δηλώνει ο Νίκος Νικολαϊδης
Η χθεσινή υποβάθμιση από τους Standard and Poor’s και η αναφορά τους για την πιθανότητα το κυπριακό χρέος να μην είναι βιώσιμο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό τις εξαιρετικά κρίσιμες ώρες που περνά η κυπριακή οικονομία, δήλωσε ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα δεικτική η αναφορά τους για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στη συνομολόγηση του κυπριακού μνημονίου λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Αναφέροντας ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει μια συγκροτημένη και αποτελεσματική διαπραγμάτευση που θα αποτρέψει επαχθείς συνέπειες για το λαό μας και θα εξασφαλίζει προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση, είπε ότι το Κίνημα κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης των πολιτικών δυνάμεων.


Πρόσθετα ανάφερε ότι η Κυβέρνηση, η οποία έχει και της ευθύνη, θα πρέπει τώρα να διαπραγματευτεί με τεκμηρίωση και διεκδικητικότητα το μνημόνιο με την Τρόικα, διατυπώνοντας τη θέσει ότι απαιτείται να υπάρξει συνεχής ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες θα κληθούν να συνεργαστούν και να ψηφίσουν τα εφαρμοστικά νομοσχέδια, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε προεκλογική σκοπιμότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη το μνημόνιο θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες πρόνοιες για την ανάπτυξη και μέτρα προστασίας των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που βρίσκονται προ του φάσματος της οικονομικής εξαθλίωσης.

Περαιτέρω ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι αναγνωρίζονται οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να συνεκτιμηθούν οι ιδιαιτερότητες της κυπριακής οικονομίας και να διεκδικήσουμε ένα μνημόνιο διαφορετικό από την μέχρι σήμερα πάγια πρακτική της Τρόικας.

Καταλήγοντας ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι το κράτος αναγκάζεται να καταβάλλει τεράστια ποσά λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ