2012-10-18 15:12:47
Φωτογραφία για Ισχυρό παμβολιώτικο μήνυμα στην τρικομματική κυβέρνηση
Απεργιακό μπλακ ουτ το πρωί της Πέμπτης και στον Βόλο, με τους Βολιώτες να εκφράζουν την εναντίωση τους στα επικείμενα μέτρα μέσα από τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, που μετεξελίχθηκαν σε δυναμικές και μαζικές πορείες, οι οποίες κινήθηκαν ειρηνικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πανό και αντιμνημονιακά αλλά και αντιφασιστικά μηνύματα και συνθήματα.

Οι κινητοποιήσεις των Βολιωτών ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τους εμπόρους του Βόλου να αναχωρούν στις 06:00, από το Δημαρχείο του Βόλου, προκειμένου να βρεθούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο της Αθήνας, με τα εμπορικά και καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά.

Η πρώτη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 9.30, με την συμμετοχή μελών του Εργατικού Κέντρου Βόλου, του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σχεδόν όλων των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, ήταν και η μαζικότερη, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να πραγματοποιούν δυναμική πορεία ακολουθώντας την διαδρομή των οδών Ιωλκού, Ιάσονος, Φιλλελήνων και μέσω της οδού Δημητριάδος να καταλήγουν έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.


Στην κεφαλή της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές, βρέθηκαν δύο μπουλντόζες και δύο ταξί, οι οδηγοί των οποίων, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, κατέβασαν τις σημαίες τους από τις 8.00 το πρώι μέχρι και τις 5.00 το απόγευμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ως ενδεικτικό της μαζικότητας του σώματος της πορείας, ότι η ουρά της ξεκινούσε από το σημείο εκκίνησης όταν η κεφαλή της βρίσκονταν ήδη στην συμβολή των οδών Καρτάλη και Ιάσονος.

Μαζική, με παλμό και δυναμική και η πορεία των συγκεντρωμένων στις 10:00 στην πλατεία Πανεπιστημίου μελών του ΠΑΜΕ, η οποία κινήθηκε στους δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα που στόχο είχαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο που δεν συμμετείχε στις πορείες, ενώ έλειξε ειρηνικά στο σημείο εκκίνησης της, με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους στους δρόμους, προγραμματίζοντας κινητοποιήσεις σε χώρους εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση των εργατών σχετικά με τα νέα μέτρα που προωθούνται.

Λίγο μετά τις 11.00 και ενώ είχαν λήξει οι άλλες δύο πορείες στους δρόμους της πόλης, ξεκίνησε άλλη μια δυναμική και μαζική πορεία, από ανεξάρτητους πολίτες, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά μηνύματα, έφτασαν μπορστά στο Πανεπιστημίο Θεσσαλίας, όπου και έληξαν την πορεία τους εισερχόμενοι σε αυτό, προκειμένου να προγραμματίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Να σημειωθεί πως όλες οι πορείες κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης ειρηνικά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξή τους.

Τέλος, τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, τα οποία είχαν σταματήσει να εκτελούνται από τις 10 πρωί, ξεκίνησαν σε κανονική ροή από τη 1.00 το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ πλάνα από τις πορείες των Βολιωτών και τις δηλώσεις της Βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη:
e-volos.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ