2012-10-18 06:55:59
Φωτογραφία για Νέα φωτιά στην πολύπαθη Βιάννο
Δεν έχει λήξει η αντιπυρρική περίοδος, προειδοποιεί η Πυροσβεστική, επισημαίνοντας ότι ημερολογιακά μπορεί να είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν

Η συνεχιζόμενη καλοκαιριά, πέρα από τα όποια άλλα προβλήματα δημιουργεί μεγαλώνει και τον "πονοκέφαλο" για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι φωτιές ανάβουν η μία μετά την άλλη, κυρίως επειδή οι πολίτες θεωρούν πως η αντιπυρρική περίοδος έχει λήξει και μπορούν να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους χωρίς φόβο.

Χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε μία ακόμα πυρκαγιά στην πολύπαθη Βιάννο, σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στο Λουτράκι, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάαμεις. Στο σημείο επιχειρούσαν όλο το απόγευμα συνολικά 10 οχήματα με 26 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα με 13 άτομα.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά το βράδυ, αφού πρώτα έκαψε περίπου 120 στρέματα, ενώ στο σημείο παραμένουν 3 οχήματα με 6 υπαλλήλους της Πυροσβεστικής για το φόβο αναζωπύρωσης.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Πρασές του Ρεθύμνου, καίγοντας περίπου 100 στρέματα, επίσης χορτολιβαδικής έκτασης και μία μικρότερη στο Τεφλί του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων , η οποία έκαψε 7,5 στρ. χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ