2012-10-17 17:09:03
Φωτογραφία για Ουγγαρία: Νέα μέτρα λιτότητας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ε.Ε.
Ένα ακόμα πακέτο λιτότητας, ύψους 1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας, προκειμένου η κυβέρνηση να... ανταποκριθεί στους αυστηρούς στόχους μείωσης του ελλείμματος.

Δυο εβδομάδες νωρίτερα, η Ουγγαρία αναθεώρησε τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 2,7% του ΑΕΠ από το 2,2% του ΑΕΠ.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Dow Jones Newswires, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη το πρωί έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να σχεδιάσει νέα διορθωτικά οικονομικά μέτρα για να ελέγξει το έλλειμμά της.

Η συνεδρίαση για το νέο πακέτο λιτότητας πραγματοποιήθηκε καθώς οι Βρυξέλλες δεν εκφράζουν βεβαιότητα ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το 2013 θα καταφέρουν να κρατήσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το όριο του 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Χωρίς τα απαραίτητα βήματα, η Ουγγαρία κινδυνεύει να χάσει περίπου 1 τρισ. φιορίνια (3,6 δισ. δολάρια) ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ως πρόστιμο. Σημειώνεται πως η Ουγγαρία βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης υπερβολικού ελλείμματος από την ένταξή της το 2004.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο περικοπές δαπανών 400 δισ. φιορινιών, που αντιστοιχούν στο 1,3% του ΑΕΠ, ενώ η Ε.Ε. φαίνεται να απαιτεί επιπλέον 100 δισ. με 150 δισ. φιορίνια.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ