2012-10-17 12:40:03
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Κατεδάφιση κτισμάτων για ανέγερση σχολείου
Το πρώτο βήμα για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Αλκινόου – Λεωτυχίδου – Στρατωνίου ιδιοκτησίας της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έγινε σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 από το Δήμο Θεσσαλονίκης με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης δύο ρυμοτομούμενων κτισμάτων στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν τη Δευτέρα παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη και ολοκληρώθηκαν χθες, στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων» από τις από τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω κτίσματα ήταν εγκαταλειμμένα και αποτελούσαν εστία μόλυνσης και κινδύνου για τους περίοικους, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης, τονίζοντας ότι η κατεδάφισή τους αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για ευπρεπισμό και αξιοποίηση του χώρου.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η απελευθέρωση χαρακτηρισμένου χώρου με την κατεδάφιση κτισμάτων που αποτελούσαν εστία μόλυνσης και κινδύνου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση του οικοπέδου και για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος που έχει ανάγκη η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής» σημείωσε.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ