2012-10-17 10:28:03
Φωτογραφία για Κίνημα Δεν Πληρώνω - Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους
Μία μία, όλες οι μεγάλες ελληνικές εταιρίες μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό εγκαταλείποντας το καράβι που βουλιάζει. Η ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, η «Coca Cola – 3E» στην Ελβετία και πάει λέγοντας. Οι Έλληνες εφοπλιστές ήδη προεκλογικά είχαν αρχίσει να μας απειλούν ότι εάν δεν εκλεγεί φιλομνημονιακή κυβέρνηση θα μας κουνήσουν και αυτές μαύρο μαντήλι, αφήνοντας στον δρόμο 60.000 εργαζόμενους. Επιπλέον, απαιτούν μετ’ επιτάσεως να εξαιρεθούν οι καταθέσεις τους από οποιαδήποτε φορολόγηση, είτε αυτές βρίσκονται στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Σύμφωνα με τη λίστα του «Μπένι», η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων που έχουν μεταφερθεί στην Ελβετία προέρχονται από εφοπλιστικές δραστηριότητες. Άλλωστε, το κεφάλαιο και οι εκφραστές του δεν έχουνε πατρίδα. Ας το κατανοήσουμε αυτό πριν κληθούμε να ανακηρύξουμε την νέα γενιά των εθνικών ευεργετών.

Εν αντιθέσει με τους μεγαλοκαπιταλιστές, ο λαός καλείται καθημερινά από τους κυβερνώντες να επιδεικνύει εθνική συνείδηση και να θυσιάζεται για το «καλό» της πατρίδας
. Οι «φιλάνθρωποι» και φιλομνημονιακοί Έλληνες εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβοι βγάζουν τα καράβια και τις εταιρίες τους έξω από πατριωτισμό; Οι κυβερνώντες εξαθλιώνουν καθημερινά τον ελληνικό λαό και στήνονται στα τέσσερα στην τρόικα και στους διεθνείς τοκογλύφους διακατεχόμενοι από αίσθημα ξεχειλίζουσας εθνικής συνείδησης; Οι ακροδεξιοί νεοναζί, ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν φτωχούς μετανάστες, προπηλακίζουν ομοφυλόφιλους και τραμπουκίζουν κάθε τι το προοδευτικό από αγάπη προς την πατρίδα; Οι πολιτικοί πρόγονοί τους, οι ταγματασφαλίτες, συνεργάζονταν με τα ναζιστικά τάγματα κατοχής από πατριωτισμό;

Τι σημαίνει τελικά η λέξη πατρίδα και τι περιεχόμενο λαμβάνει κάθε φορά που χρησιμοποιείται;

Για τους περισσότερους ελπίζουμε, η λέξη πατρίδα σημαίνει το μέρος που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έκαναν φίλους, αγάπησαν και δημιούργησαν. Για κάποιους άλλους, η πατρίδα ούτε τοποθετείται γεωγραφικά ούτε έχει συναισθηματική αξία. Είναι απλά μία λέξη που την χρησιμοποιούν για να κερδοσκοπήσουν πάνω στην δυστυχία και την κοινωνική αδικία. Κάποιοι, χρησιμοποιούν τη λέξη πατρίδα για να διαχωρίσουν τους λαούς, γιατί μόνο διασπασμένους μπορούν να τους κυβερνούν και να τους εκμεταλλεύονται. Άλλοι, κομπάζουν από εθνική υπερηφάνεια ενώ από την άλλη σχεδιάζουν πολέμους εξ ονόματος των λαών, ικανοποιώντας τα συμφέροντα των βιομηχανιών όπλων και των κατασκευαστικών εταιριών ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων χωρών. Κάποιοι άλλοι τέλος, χρησιμοποιούν τη λέξη πατρίδα για να διαχωρίσουν τους ανθρώπους σε καλούς συμπατριώτες και κακούς ξένους, σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε άσπρους και μαύρους, προωθώντας έτσι την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και τον φυλετικό διαχωρισμό.

Η λέξη πατρίδα έχει πραγματικό περιεχόμενο μόνο όταν εμπεριέχει τις έννοιες της αγάπης, της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

Κάθε άλλη έννοια που της αποδίδεται εξυπηρετεί τα συμφέροντα των από πάνω για να μας κρατούν καθυποταγμένους. Για τους από πάνω, ο λαός είναι είδος προς ανάλωση. Είναι ένας σωρός από εν δυνάμει μελλοθάνατους σκλάβους. Οι μελλοθάνατοι όμως δεν έχουνε πατρίδα...Αυτό που τους ενώνει είναι η κοινή επιθυμία για να αποτινάξουν το ζυγό τους και να αποτάξουν τους επίδοξους εκτελεστές τους.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ! για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

epitropesdiodiastop.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ