2012-10-17 08:40:15
Φωτογραφία για ΖΑΡΝΤΙΜ : ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Την πεποίθησή του ότι υπό τις οδηγίες του του θα γίνει καλύτερος και πιο δυνατός ο Ολυμπιακός εξέφρασε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος παρομοίασε το ξεκίνημά του στους ερυθρόλευκους με την θητεία του στην Μπράγκα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, και οι συμπατριώτες του δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τον... μαρκάρουν και να μιλήσουν μαζί του.

Συγκεκριμένα έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο 'Jogo», μιλώντας τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για την Μπράγκα και το θέμα που είχε δημιουργηθεί, Αντόνιο Σαλβαδόρ, ενώ αναφέρθηκσε και στο ενδιαφέρον της Πόρτο.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του:

Για το αν ευθύνεται η αποχώρηση βασικών παικτών για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού: «Χάσαμε ποιοτικούς μας παίκτες, όπως και στην Μπράγκα πέρυσι. Ξεκινήσαμε την σεζόν χωρίς Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μιραλάς και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ήταν αυτοί που ο προηγούμενος προπονητής χρησιμοποιούσε συχνά. Κάνω την ανοικοδόμηση αλλά νομίζω το έχει η μοίρα μου. Στην Μπράγκα έφυγαν επτά παίκτες, όλη η αμυντική γραμμή, ο τερματοφύλακας και ο αρχηγός μας. Είναι μία δουλειά που χρειάζεται χρόνο. Είναι δύσκολη η ανοικοδόμηση, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος και πιο δυνατός».


Για το τι θα εξηγούσε στους φιλάθλους που τον αποδοκιμάζουν: «Τους φιλάθλους δεν τους νοιάζει αν η ομάδα φτιάχνεται από την αρχή. Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Το σημαντικό είναι το σύνολο να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή. Φυσικά οι φίλαθλοι θέλουν να νικάμε και η ομάδα να παίζει καλά».

Για το αν είναι εκρηκτικοί φίλοι του Ολυμπιακού: «Ναι. Αλλά αυτός είναι θετικός παράγοντας. Ειδικά όταν παίζουμε μακριά από το γήπεδό μας. Δίνει κίνητρο σε αρκετούς παίκτες. Πρέπει να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε. Το σημαντικό είναι να ξέρεις και που πρέπει να πας».

Για το γεγονός ότι μετά την πρώτη του συνέντευξη του στην «Ο 'Jogo» απολύθηκε από την Μπράγκα και αν φοβάται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και τώρα... : «Όχι, δεν έχω πρόβλημα να μιλάω στα μίντια. Θέλω να αποδοθεί όμως στην συνέντευξη μου ακριβώς το τι έχω πει. Σ' εκείνη την συνέντευξη ο τίτλος πήρε διαφορετική έννοια από αυτό που εγώ εννοούσα και δημιουργήθηκε μπάχαλο. Δεν είπα τίποτα για τον πρόεδρο Αντόνιο Σαλβαδόρ. Δεν το συνηθίζω να μιλάω για άλλους στα μίντια.

Για το γεγονός ότι βρίσκεται στις σκέψεις του Πίντο Ντα Κόστα μελλοντικά για την Πόρτο: «Το μέλλον μου κρίνεται από το αποτέλεσμα. Ευτυχώς είμαι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Είμαι εκεί χάριν σε αυτούς που δούλεψαν μαζί μου τα τελευταία χρόνια αλλά και σε παίκτες που είχα. Αλά κυρίως ανεβαίνω χάριν στην δουλειά μου και το τεχνικό τιμ. Σκαρφαλώνω βήμα-βήμα και θέλω το μέλλον μου να είναι το ίδιο. Πολλοί με έχουν βοηθήσει στο ποδόσφαιρο αλλά είμαι σε αυτή την θέση εξαιτίας της δουλείας που έχω κάνει αυτά τα δέκα χρόνια».

Όσο για το μέλλον του: «Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Μπορεί να βρεθώ σε μία ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες, ή να πάω σε άλλες χώρες, να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ