2012-10-16 22:10:06
Φωτογραφία για Οι «πειρατές» αγοράζουν περισσότερη μουσική
Οσοι κατεβάζουν παράνομα στον υπολογιστή τους τραγούδια είναι καλύτεροι πελάτες της μουσικής βιομηχανίας, συγκριτικά με εκείνους που δεν υποκύπτουν στον πειρασμό της ανταλλαγής αρχείων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης «Copy Culture in the USA and Germany», που δημοσιοποίησε το American Assembly του πανεπιστημίου Κολούμπια. Οι πειρατές του διαδικτύου αγοράζουν κατά 31% περισσότερα τραγούδια σε ψηφιακή μορφή και κατά μέσο όρο έχουν στον υπολογιστή τους 57% περισσότερα μουσικά αρχεία, διαφορά που προκύπτει κυρίως από το παράνομο κατέβασμα και την P2P ανταλλαγή.

Στη μελέτη καταδεικνύεται η υψηλή διείσδυση της ψηφιακής μουσικής στις νεαρότερες ηλικίες, με το 79% των νέων (από 18 έως 29 ετών) να έχουν στον υπολογιστή τους μουσικά αρχεία, ποσοστό που πέφτει μόλις στο 14% στους μεσήλικες άνω των 64 χρόνων. Πάντως, όσο ανεβαίνει η ηλικία του χρήστη τόσο ανεβαίνει και ο αριθμός των νόμιμα αγορασμένων τραγουδιών.

Τέλος, ο μέσος όρος των μουσικών αρχείων που έχουμε σήμερα στον υπολογιστή μας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, φτάνει τα 1444 τραγούδια.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ