2012-10-16 19:50:26
Φωτογραφία για Η Eutelsat τερμάτισε τη μετάδοση του σήματος των ιρανικών κρατικών τηλεοπτικών δικτύων
Η ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης δορυφορικών επικοινωνιών Eutelsat και η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Arqiva τερμάτισαν τη δορυφορική μετάδοση των ιρανικών, κρατικών τηλεοπτικών δικτύων, μετά την ενίσχυση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ιράν.«Η Arqiva και η Eutelsat έλαβαν από κοινού την απόφαση να τερματίσουν τη μετάδοση μέσω των δορυφόρων Hot Bird της Eutelsat των τηλεοπτικών δικτύων που ανήκουν στην εταιρεία τηλεοπτικών μεταδόσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν IRIB», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eutelsat.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την ενίσχυση των κυρώσεων της ΕΕ και την επικύρωση από το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (της Γαλλίας) της απαγόρευσης της μετάδοσης του τηλεοπτικού δικτύου Sahar1, που ανήκει στην πλατφόρμα της IRIB», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η IRIB ενημερώθηκε για τον τερματισμό του συμβολαίου της», επισημαίνει η Eutelsat.


Ο Εζατολάχ Ζαργαμί, ο οποίος διευθύνει την IRIB, περιλαμβανόταν στον κατάλογο που συνέταξε η ΕΕ με τους ανθρώπους εναντίον των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με την Eutelsat.

Παράνομη χαρακτήρισε η Τεχεράνη την απόφαση

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ευρωπαϊκής εταιρείας διαχείρισης δορυφορικών επικοινωνιών Eutelsat και της βρετανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Arqiva να τερματίσουν τη δορυφορική μετάδοση των ιρανικών, κρατικών τηλεοπτικών δικτύων στερείται «νομικής αιτιολογίας».

«Η εταιρεία τηλεοπτικών μεταδόσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν IRIB έχει συμβόλαια εδώ και 20 χρόνια με την Eutelsat, τα οποία ανανεώνονται για περιόδους 5 με 10 ετών. Το συμβόλαιο εξακολουθεί να ισχύει και η απόφαση να τερματιστεί η μετάδοση 19 ιρανικών τηλεοπτικών δικτύων είναι πολιτική», δήλωσε ο Μοχαμάντ Σαραφράζ, αντιπρόεδρος της IRIB.

«Η Eutelsat διέκοψε το συμβόλαιο μονομερώς και χωρίς νομική αιτιολογία», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι οι νομικές υπηρεσίες της IRIB θα καταθέσουν μήνυση.

Νωρίτερα η Eutelsat είχε ανακοινώσει: «Η Arqiva και η Eutelsat έλαβαν από κοινού την απόφαση να τερματίσουν τη μετάδοση μέσω των δορυφόρων Hot Bird της Eutelsat των τηλεοπτικών δικτύων που ανήκουν στην εταιρεία τηλεοπτικών μεταδόσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν IRIB».

Πηγή: ΑΜΠΕ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ