2012-10-16 17:44:32
Φωτογραφία για ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ
Ξεκίνησε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων για την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ, αν και πριν από λίγο σημειώθηκε ρήξη στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα με αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά διακοπή μέσα στην ίδια μέρα.

 Για "πλήρη ασυμφωνία" έκαναν λόγο πηγές του υπουργείου Εργασίας, που τόνισαν ότι "εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε αλλά αυτοί έφυγαν".

 Οι διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, εξαιτίας της διάστασης απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και του υπουργείου για το θέμα των τριετιών.

Μάλιστα, στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποδίδεται η φράση ότι ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ είναι άκαμπτος. Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και τη ΕΚΤ θεωρούνται πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις.


Πάντως, Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς θα έχουν τηλεδιασκέψεις με τους προϊσταμένους τους σε Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, που μετέβη από νωρίς στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στη Βουλή ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα πάθει ασφυξία.

Στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συζητήσουν για τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί η τρόικα, ειδικά στα εργασιακά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ