2012-10-16 16:53:04
Φωτογραφία για Κυπριακές Αερογραμμές: Κόκκινο από Αλμούνια
«Για οποιαδήποτε κρατική στήριξη στις ΚΑ πρέπει να είναι ενήμερη η ΕΕ» Έκοψε… φτερά στις Κυπριακές Αερογραμμές ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανέφερε σε στελέχη της εταιρείας και κρατικούς αξιωματούχους, πως το προτεινόμενο σχέδιο στήριξης των Κυπριακών Αερογραμμών με 45εκ. ευρώ αποτελεί εκ πρώτης όψεως κρατική στήριξη και θα πρέπει να έχει πρώτα την έγκριση των ευρωπαϊκής επιτροπής.

Τις πληροφορίες, επιβεβαίωσε έμμεσα στο InBusinessNews, o εκπρόσωπος Τύπου για θέματα ανταγωνισμού της ΕΕ, Antoine Colombani, ο οποίος ανέφερε πως «για οποιαδήποτε κρατική στήριξη δοθεί στις Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να είναι ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Μερικές μόνο μέρες μετά αναχώρησε για Βρυξέλλες κλιμάκιο της εταιρείας συνοδευόμενο και από το ελεγκτικό γραφείο KPMG, για να δώσουν εξηγήσεις ως προς τον τρόπο που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου των 45εκ. θέλοντας να πείσουν πως δεν αποτελεί κρατική στήριξη.


Υπενθυμίζουμε πως πριν μία περίπου βδομάδα, οι ιδιώτες μέτοχοι της εταιρείας, σε έκτακτη γενική συνέλευση ενέκριναν αύξηση του κεφαλαίου κατά €45.000.000 στα πλαίσια του Νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, υπό μορφή έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης για αγορά μετοχών (rights issue).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρείας Σταύρος Σταύρου, κατά την ομιλία του είχε αναφέρει πως τo Διοικητικό Συμβούλιο αφού μελέτησε όλα τα δεδομένα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι η τιμή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας αυτή την περίοδο είναι γύρω στα [€0,02], και θέλοντας να προσφέρει τόσο στους υφιστάμενους μετόχους όσο και σε νέους επενδυτές ένα ουσιαστικό κίνητρο για επένδυση στην Εταιρεία, καθόρισε ως τιμή έκδοσης το ποσό των €0,02. «Πέραν του ότι η τιμή αυτή αντικατοπτρίζει τις σημερινές πραγματικότητες της αγοράς και καθιστά την έκδοση ελκυστική για τους υφιστάμενους μετόχους και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, περιέχει τα εχέγγυα που θα διασκεδάσουν τις αμφιβολίες και επιφυλάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πρόκειται για συγκεκαλυμμένη μορφή κρατικής ενίσχυσης», σημείωνε χαρακτηριστικά.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ