2012-10-16 10:57:02
Φωτογραφία για Πολλοί οι μνηστήρες για την ΕΒΖ
της Άννης Καρολίδου

Δυνατά ξεκινάει ο δεύτερος διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Voria.gr, μέχρι σήμερα το απόγευμα, που έκλεισε η προθεσμία εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος, ο αριθμός των εταιρειών που έδωσαν διαπιστευτήρια στον ειδικό εκκαθαριστή, ίσως να είναι πάνω από 8 και κάτω από 10.

Πάντοτε σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Voria.gr, επιστρέφουν για την ΕΒΖ οι περισσότεροι τουλάχιστον από τους «παλιούς» μνηστήρες , του πρώτου διαγωνισμού, ενώ επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον γίγαντα της γαλλικής ζαχαροβιομηχανίας, τη συνεταιριστική Cristal Union.

«Στο νέο διαγωνισμό παίρνουν μέρος οι παλιοί και δύο καινούργιοι διεκδικητές», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε στη Voria.gr από έγκυρη πηγή. Στους διεκδικητές, εκτός από τη γαλλική Cristal, μετέχει σύμφωνα με δήλωσή του, ο πολυσυζητημένος νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Στο μεταξύ, ακόμη δεν γνωρίζουμε αν εκδήλωσε τελικά ενδιαφέρον αμερικανικό fund, όπως είχε γράψει η Voria.gr την προηγούμενη εβδομάδα.


Για να κάνουμε ένα σύντομο flash back, στο πρώτο διαγωνισμό, είχαν κατεβεί δέκα εταιρείες, όλες ξένες πλην δύο. Οι δέκα ενδιαφερόμενοι, ήταν:

1.CEVITAL SPA (Αλγερία)

2.DAMCO ENERGY S.A. (Ελλάδα)

3.EDandF MAN HOLDINGS LIMITED (Βρετανία)

4.LITEX COMMERCE JSC (Βουλγαρία)

5.NORDZUCKER AG (Γερμανία)

6.POLSKI CUKIER S.A. ( Πολωνία)

7.ROS AGRO PLC (Ρωσία)

8.SÜDZUCKER AG ( Γερμανία)

9.SUNOKO D.O.O. NOVI SAD (Σερβία)

10.ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε. (Ελλάδα).

Από εκείνες τις δέκα, η Sudzucker αντιμετώπιζε κώλυμα στη συμμετοχή της, λόγω υπόθεσης που εκκρεμούσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ η Sunoko είχε άλλης φύσης προβλήματα, εξ’ αιτίας δεσπόζουσας θέσης στη σερβική αγορά. Τελικά οικονομικές δεσμευτικές προσφορές είχαν υποβάλλει τρεις, η Polski Cukier, η βουλγαρική Litex και η Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία. Οι προσφορές είχαν εξετασθεί σχολαστικά, κρίθηκαν ασύμφορες και τελικά ο διαγωνισμός είχε κηρυχτεί άγονος.

Στη συνέχεια, την πώληση του μετοχικού πακέτου της ΑΤΕ, ανέλαβε ο ειδικός εκκαθαριστής της «κακής» ΑΤΕ, με στόχο αυτή τη φορά οι διαδικασίες του δεύτερου διαγωνισμού να συντελεστούν γρήγορα.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ