2012-10-16 09:46:52
Φωτογραφία για Πρωτοβουλία για δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Πηνειού
Μια σημαντική και συνάμα σπουδαία πρωτοβουλία λαμβάνει ο Δήμος Πηνειού, με τη δημοτική αρχή να εκφράζει την προσδοκία ότι η ανταπόκριση θα είναι η ανάλογη της φιλοδοξίας για τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου με τμήματα στις δημοτικές ενότητες Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού.

Το πρώτο κάλεσμα -που ευχή όλων είναι να τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής- έγινε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Βασιλόπουλο και η πρώτη συνάντηση, όπου και θα «μετρηθούν οι δυνάμεις» θα γίνει στις 8 το βράδυ της Πέμπτης στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στον πρώτο όροφο του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου Γαστούνης.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος «ανάλογα με την ανταπόκριση θα διαμορφωθεί και το πρόγραμμα σε σχολικές αίθουσες τις απογευματινές ώρες και θα ενημερωθούν γονείς και μαθητές».

Ο Δήμος Πηνειού με δεδομένη την οικονομική συγκυρία όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες μαθητών προχωρά στη φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία, που αν βοηθήσουν όλοι δεν είναι ακατόρθωτη, με στόχο να βοηθήσει τους δημότες και να «ελαφρύνει» έστω και λίγο τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό τους προϋπολογισμό.


Ο κ. Βασιλόπουλος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς του δήμου διορισμένους και μη, να αντιμετωπίσουν με την ευαισθησία που αρμόζει το θέμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανταπόκριση θα είναι μεγάλη σε μια τέτοια πρωτοβουλία, που ουσιαστικά στόχο έχει τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, σε μία εποχή που η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της έχουν χτυπήσει την πόρτα όλων.

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ