2012-10-16 04:08:03
Φωτογραφία για Μέρκελ: Θέλω να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε εκ νέου ότι επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όμως επέμεινε στο γεγονός ότι υπάρχουν... "ακόμη πολλά να γίνουν" στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.

"Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν μέσα στις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες", δήλωσε η Α. Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους με την ευκαιρία της δεξίωσης για τον πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι Μπεροκάλ.

Την ίδια ώρα, κατά του ενδεχόμενου να υπάρξει μια "ανεξέλεγκτη διαδικασία" σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τάχθηκε η καγκελάριος αναφερόμενη σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η Καγκελάριος επανέλαβε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

"Ζητούμενο είναι να γίνουν τα πράγματα κατά τρόπο ώστε να μην προκαλέσουν κάποιου είδους σοκ στην παγκόσμια οικονομία", δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ και πρόσθεσε: "Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε --και το βλέπω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο-- ότι αυτές οι ανεξέλεγκτες διαδικασίες δεν θα υπάρξουν καθόλου", ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά την συνάντησή της, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι
.

Επανέλαβε πάντως ότι η Γερμανία, πριν από μια οριστική απόφαση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας. "Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας", τόνισε και επισήμανε ότι η δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ