2012-10-15 19:02:04
Φωτογραφία για Μένει στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ
Την απόφασή της να παραμείνει στο "Άνφιλντ", το οποίο θα ανακατασκευαστεί, γνωστοποίησε η Λίβερπουλ. Πνευματικό σπίτι της Λίβερπουλ το χαρακτήρισε ο Ίαν Έιρ. 

Τέλος στο γηπεδικό ζήτημα, το οποίο ταλαιπωρούσε τον σύλλογο για πολλά χρόνια, έβαλε η Λίβερπουλ.

Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε πως αποφάσισε να ανακατασκευάσει το "Άνφιλντ", το οποίο αποτελεί την έδρα της από την ημέρα τς ίδρυσής της (1892).

Για αρκετά χρόνια το δίλημμα ήταν αν η ομάδα θα προχωρήσει στην ανακατασκευή του "Άνφιλντ" ή στην ανέγερση ενός νέου γηπέδου στο "Στάνλεϊ Παρκ". Τελικά η FSG, στην οποία ανήκει ο σύλλογος, επέλεξε το πρώτο ανακοινώνοντάς το την ημέρα που έκλεισε δύο χρόνια από την αγορά των "κόκκινων".

Ο λόγος σύμφωνα με τον Ίαν Έιρ, διευθύνοντα σύμβουλο της Λίβερπουλ, ήταν αφενός η επιθυμία των οπαδών και αφετέρου τα προβλήματα που θα συναντούσε η ομάδα στο ενδεχόμενο μετακόμισής της. Ο Έιρ είπε ακόμη:


"Σήμερα κάναμε ένα τεράστιο βήμα. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική μέρα είναι η σημερινή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το "Άνφιλντ" είναι το πνευματικό σπίτι της Λίβερπουλ. Ανέκαθεν προτιμούσαμε να μείνουμε στο "Άνφιλντ". Αυτό είναι το πρώτο βήμα, αλλά πολύ σημαντικό. Όσο για τη νέα χωρητικότητά του ή το κόσμος δεν είναι του παρόντος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως σύμφωνα με την "Daily Telegraph" το συνολικό κόστος της ανακατασκευής θα φτάσει τα £152 εκατομμύρια, με το συμβούλιο του Λίβερπουλ να έχει εξασφαλίσει από την κυβέρνηση £25 εκατομμύρια για την ανάπλαση της περιοχής. Όσο για τη χωρητικότητα του νέου γηπέδου, εκτιμάται πως θα είναι περίπου στις 60.000 θεατές.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ