2012-10-15 18:55:02
Φωτογραφία για Επικρίσεις Λιλλήκα κατά Κυπριανού - Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό
«Άλλοι έχουν ενισχύσει με την πολιτική και τις επιλογές τους την υποψηφιότητα Αναστασιάδη», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα.

«Η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα είναι η μόνη που αναχαιτίζει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και τις προοπτικές μιας νέας Ανανικής λύσης του Κυπριακού», αναφέρει.

Το επιτελείο Λιλλήκα επικρίνει τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, ότι «προκαλεί την αλήθεια και τη νοημοσύνη των πολιτών» αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ενώ κατηγορεί και τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, ότι μαζί με το ΑΚΕΛ στήριξαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφια «να προσαρμοστεί και να ικανοποιήσει όλες τις τουρκικές απαιτήσεις».

Αναφορικά με τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά του κ. Λιλλήκα για προσαρμογή στις τουρκικές απαιτήσεις, το επιτελείο Λιλλήκα αναφέρει ότι «τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο».


«Θέλει ο κ. Κυπριανού να δει χωρίς παρωπίδες ποιοι πραγματικά και πρακτικά προσαρμόστηκαν και ικανοποίησαν στις τουρκικές απαιτήσεις; Η Τουρκία απαιτεί κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός νέου Συνεταιριστικού Κράτους. Η Τουρκία απαιτούσε την εκ περιτροπής προεδρία, την εξίσωση του 82% του πληθυσμού με το 18%. Απαιτούσε ανταλλαγή και αποζημίωση περιουσιών μέσα από ένα περίπλοκο σύστημα τύπου Ανάν, την παραμονή των εποίκων και διάφορα άλλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιτελείου.

«Ποιος προσαρμόστηκε και ικανοποίησε όλες αυτές τις τουρκικές απαιτήσεις; Ο Πρόεδρος με τη στήριξη του κ. Άντρου Κυπριανού και του κ. Νίκου Αναστασιάδη. Δεν πέρασαν πολλοί μήνες από τότε που ο κ. Κυπριανού επικαλείτο τη στήριξη του κ. Αναστασιάδη στο Εθνικό Συμβούλιο για να αποδείξει ότι η πλειοψηφία του Σώματος στήριξε τις μονομερείς καταστροφικές υποχωρήσεις του Προέδρου», προσθέτει.

Σύμφωνα με το επιτελείο Λιλλήκα, «τα έγγραφα των συγκλίσεων του τελευταίου γύρου των συνομιλιών δεν είναι τίποτα άλλο από αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων από τη δική μας πλευρά, αρχής γενομένης από το Κοινό Ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου του 2008 για νέο «Συνεταιρισμό από δύο Συνιστώντα Κράτη».»

«Αποκορύφωμα των υποχωρήσεων μας είναι η πλήρης ικανοποίηση της Τουρκίας με την παραχώρηση στα 80 εκατομμύρια των πολιτών της, του δικαιώματος ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας σε όλη την Κύπρο, από την Πάφο μέχρι την Κερύνεια. Μια υποχώρηση που ικανοποιεί τους στόχους της Άγκυρας για εκτουρκισμό της Κύπρου μέσα από ένα νόμιμο εποικισμό».

Καλεί τέλος τον κ. Κυπριανού και τον κ. Αναστασιάδη να απαντήσουν κατά πόσον η λύση που από κοινού στηρίζουν διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και οδηγεί σε μια ελεύθερη Κύπρο με δημοκρατικό πολίτευμα και κατά πόσο αυτή η λύση επιτρέπει στους Ελληνοκύπριους να εγκατασταθούν ελεύθερα, όπου θέλουν σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και αν οι δύο κοινότητες θα μπορούν να ζουν μαζί σε μικτά χωριά και πόλεις ή θα είναι υποχρεωμένες να ζουν χωριστά σε δύο γειτονικά κράτη;

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ