2012-10-15 17:57:18
Φωτογραφία για 7 beauty συνήθειες που μπορεί να σου κοστίσουν την δουλειά σου!
  

"Τι εννοείς ότι δεν μπορείς να βάψεις τα νύχια σου μαύρα και να πας στο γραφείο; Μα αυτό είναι το χρώμα που παίζει τώρα!". Φράση που ξεστόμισα στην αδερφή μου την τελευταία φορά που βάφαμε παρέα νύχια. Όπως, καταλαβαίνεις δεν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε εμένα που γράφω για ομορφιά και εκείνη που είναι υπάλληλος πολυεθνικής. Αλήθεια, τώρα! Είχες σκεφτεί ποτέ ότι τα μαύρα βαμμένα νύχια, η συνήθεια να βάφεσαι στο γραφείο ή η μουντζουρωμένη μάσκαρα μπορεί να σου κοστίσει την δουλειά σου;

Πολύ πρόσφατα έγινε μια έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία η οποία δημοσιεύθηκε και στηνDaily Mail και η οποία έρευνα εξέτασε πώς μπορεί οι συνήθειες γύρω από την ομορφιά να μας κοστίσουν μια θέση εργασίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Sara Stern, beauty director των Debenhams, η οποία και διεξήγαγε την έρευνα "Οι συνήθειές σου στην ομορφιά κρατάνε το κλειδί που θα σου ανοίξει την δουλειά των ονείρων σου. Λένε ότι παίρνει περίπου 30 λεπτά σε αυτούς που θα σου κάνουν συνέντευξη για να αποφασίσουν για έναν υποψήφιο σε μια θέση, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που βλέπουν στην εμφάνιση ενός υποψηφίου που μπορεί να του κοστίσουν την θέση".


Και αυτά τα "πράγματα" δεν τα έχεις καν φανταστεί! Και μερικά απλά παραδείγματα: οι κατεστραμμένες άκρες με ψαλίδα δείχνουν μια γυναίκα τεμπέλα που βαριέται να πάει κομμωτήριο και να περιποιηθεί τον εαυτό της. Η μουντζουρωμένη μάσκαρα δείχνει μια γυναίκα party animal (συγνώμη, δεν μπορώ απλά να έχω τρίψει τα μάτια μου;). Το πολύ μαυρισμένο δέρμα από solarium δείχνει ότι έχεις συνέχεια το νου σου στις διακοπές!

Αντέχεις να ακούσεις κι άλλα; Διάβασε παρακάτω τις επτά συνήθειες που μπορεί να σου κοστίσουν την δουλειά σου. Και μάλιστα, είναι όλα τους τεκμηριωμένα από την ψυχολόγοΧρυσούλα Μαυράκη, με την οποία μίλησα. Είσαι σίγουρη ότι δεν κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

Λάθος νούμερο 1: Το πολύ βαρύ άρωμα

Η ψυχολόγος λέει: Όταν κάποιος φοράει βαρύ άρωμα σημαίνει πρώτον ότι είναι κακόγουστος. Καλαισθητικό συναίσθημα, καλό γούστο δηλαδή είναι ο σεβασμός του περιβάλλοντος. Ένας άνθρωπος που βάζει ένα βαρύ άρωμα σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνει πόσο επιβαρύνει τους γύρω του. Άρα δεν τους σέβεται. Άρα αδιαφορεί. Άρα δεν είναι καλός συνεργάτης. Όπως επίσης δείχνει ότι προσπαθεί να προβάλει πιο πολύ την θηλυκή πλευρά του εαυτού του και όχι την πλευρά του εαυτού του που είναι καλός στην δουλειά του, είναι ευφυής, είναι αποτελεσματικός. Άρα στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα.

Η beauty συμβουλή: μπορεί ένα βαρύ άρωμα να είναι το signature άρωμά σου, αλλά δεν θέλεις να δημιουργείς πονοκέφαλο στο αφεντικό σου κάθε φορά που μπαίνεις στο γραφείο του! Επένδυσε σε ένα άρωμα με κίτρο που σε κάνει να βρίσκεσαι σε πνευματική εγρήγορση, άρα και πιο αποδοτική, ή ένα πιο πουδρέ. Το Chloe για παράδειγμα, με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη! Και κάτι ακόμη: τα EDT μυρίζουν λιγότερο βαριά από τα EDP!

Λάθος νούμερο 2: Να δαγκώνεις τα νύχια σου

Η ψυχολόγος λέει: Το να δαγκώνεις τα νύχια σου από νευρικότητα σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα με τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί το να δαγκώνεις τα νύχια σου σημαίνει ότι τρως τον εαυτό σου. Αυτοκατταστρέφεσαι δηλαδή και αυτοτιμωρείσαι που σημαίνει ότι δεν είσαι ισσοροπημένος και καλά με τον εσωτερικό σου κόσμο, άρα δεν μπορείς και να αποδώσεις. Και αν το κάνεις από νάζι, πάλι προβάλεις την θηλυκότητά σου έναντι του επαγγελματικού σου ρόλου και της αξίας σου ως επαγγελματίας.

Η beauty συμβουλή: Ψέκασε τα δάχτυλά σου με ένα ελαφρύ άρωμα. Έτσι όταν πας να τα δαγκώσεις η πικρή γεύση στο στόμα δεν θα σου επιτρέψει να το ξανακάνεις!

Λάθος νούμερο 3: Να παίζεις με τα μαλλιά σου

Η ψυχολόγος λέει: Το ένα είναι τριχοτιλλομανία. Μια συνήθεια που έχουν πολύ άνθρωποι και αισθάνονται ανασφαλείς, μια συνήθεια που παραπέμπει στην παιδική ηλικία. Άρα, οι άνθρωποι που το κάνουν είναι κολλημένοι εκεί, έχουν μια στάση και μια παγείωση. Μένουν δηλαδή παιδιά, με την ανασφάλεια που διακρίνει ένα παιδί. Το άλλο είναι να είναι από νάζι που πάλι προβάλει την θηλυκότητα και αυτός που το κάνει προσπαθεί να κατακτήσει τους άλλους μέσα από την ομορφιά του και όχι μέσα από την αξία και την αποτελεσματικότητά του ως εργαζόμενος.

Η beauty συμβουλή: Αν παίζεις με τα μαλλιά σου πολύ συχνά, πιάσ'τα σε ένα chic χαμηλό σινιόν ή καν'τα κοτσίδα!

Λάθος νούμερο 4: Να βάζεις ή πολύ ή καθόλου μακιγιάζ

Η ψυχολόγος λέει: Το πολύ μακιγιάζ παραπέμπει στο “δεν καταλαβαίνω που πηγαίνω”. Έχω κάνει μια σύγχηση και δεν βλέπω τον χώρο εργασίας ως χώρο εργασίας, αλλά ως χώρο προβολής της θηλυκότητάς μου και αναζήτησης θαυμαστών που θα τους κατακτήσω τους απέναντί μου μέσω της γοητείας μου και όχι μέσα της αξίας του. Οπότε υποβαθμίζω τον ρόλο μου ως συνεργάτη, ως στέλεχος ή αμφιβάλω γι' αυτή οπότε προσπαθώ να κλείσω το κενό με το να είμαι γοητευτική και να βλέπουν μια ωραία γυναίκα και να μην καταλαβαίνουν τα ελαττώματά μου και τις ελλείψεις μου. Και το να πηγαίνω χωρίς καθόλου μακιγιάζ σημαίνει ότι κάπου κρύβεται ένα σύνδρομο καψίματος, “burnt out” λέγεται το σύνδρομο, ότι δηλαδή έχω τόσο πολύ κολλήσει με την δουλειά και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο. Και αυτό είναι επικύνδινο γιατί η υπερφόρτωση του σκληρού μας δίσκου από τα θέματα της δουλειάς μας καίνε και μας βγάζουν από την παραγωγή. Δηλαδή, κουραζόμαστε και δεν μπορούμε να αποδώσουμε στο τέλος.

Η beauty συμβουλή: Αυτά που χρειάζεσαι για το μακιγιάζ γραφείου είναι πολύ συγκεκριμένα. Make up, concealer, μάσκαρα, ρουζ και lip balm. Αν είσαι αρκετά τολμηρή ένα κόκκινο ματ κραγιόν θα σου τονώσει και την αυτοπεποίθηση! Το είπε και ο Γιάννης Μιχαηλίδης σε αυτό το chat!

Λάθος νούμερο 5: Υπερβολικά μακριά νύχια και βαμμένα έντονα

Η ψυχολόγος λέει: Αυτό δείχνει ότι δεν την βλέπω σαν εργασία, την βλέπω σαν πασαρέλα. Που πηγαίνω με τα μακριά μου νύχια και χρωματιστά, ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για την εξωτερική μου εμφάνιση που σημαίνει δεν ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για την δουλειά μου και ότι είμαι εκεί επικεντρωμένη, άρα δεν επικεντρώνομαι στα πραγματικά σοβαρά θέματα που είναι τα εργασιακά.

Η beauty συμβουλή: Βαψ΄τα σε ένα φυσικό χρώμα όπως το "I do" της Essie. Έχει και ονομασία που σου φέρνει γούρι! Όσο για το μήκος; Δεν είσαι η Lady Gaga! Αυτό!

Λάθος νούμερο 6: Να χρησιμοποιείς την κάμερα του υπολογιστή σου για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου

Η ψυχολόγος λέει: Αυτό δείχνει ότι περισσότερο με νοιάζει πώς φαίνομαι και όχι το τι πραγματικά κάνω και το πόσο αποδοτικός είμαι στην δουλειά μου.

Η beauty συμβουλή: Αν νιώθεις πως θέλεις να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου, πάρε το νεσεσέρ σου και πήγαινε στο μπάνιο.

Λάθος νούμερο 7: Να μην κάνεις ντους και να είσαι άλουστη!

Η ψυχολόγος λέει: Αυτό δείχνει κατάθλιψη και burnt out, σύνδρομο δηλαδή του καμένου υπαλλήλου ο οποίος έχει κουραστεί είτε γιατί παραασχολείται με την δουλειά είτε γιατί είναι εξαιρετικά φοβισμένος μην την χάσει και πέφτει με τα μούτρα στην δουλειά, ώστε να αδιαφορεί για την εμφάνισή του τόσο που σημαίνει ότι ως υπάλληλος είναι έτοιμος να καταρρεύσει.

Η beauty συμβουλή: Κάνε μπάνιο! Τι άλλο;

Αντί επιλόγου: η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δίνει την τέλεια εικόνα μιας... τέλειας υπαλλήλου!

Επειδή η εικόνα μας η εξωτερική είναι πολύ σημαντική γιατί πρώτα βλέπουν το εξωτερικό και μετά το εσωτερικό θεωρούν ότι το εσωτερικό καθρεφτίζεται στο εξωτερικό. Και πολλές φορές μπορεί να είσαι πολύ καλύτερος μέσα σου αλλά αυτό που δείχνεις προς τα έξω να μην αφήνει τον άλλο να πάει παραπέρα γιατί πανικοβάλλεται από αυτό που βλέπει οπότε δίνει και έναν χαρακτηρισμό κακό. Είναι το μέτρον άριστο. Δηλαδή, πρέπει να έχεις περιποιημένα νύχια αλλά με ένα σωστό μανικιούρ και βαμμένα σε ουδέτερα χρώματα, διακριτικά. Μακιγιάζ, αλλά τέτοιο που να αρμόζει στην ώρα και τον χώρο. Προσεγμένη εμφάνιση αλλά με διακριτικότητα και καλό γούστο. Άρα ο καλός εργαζόμενος βλέπει τον χώρο, τους συναδέλφους, την εργασία την οποία ο ίδιος διεκπαιρεώνει και φροντίζει έτσι ώστε η εξωτερική του εμφάνιση θα συμφωνεί με όλα αυτά. Και να δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του, έχει κάνει σωστή ιεράρχηση, βάζει πρώτα το πόσο καλός είναι στην δουλειά και μετά το πόσο γοητευτικός είναι στην εμφάνιση, και επίσης δεν δημιουργεί παραφωνία με το σύνολο.

ΠΗΓΗ: www.tlife.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ