2012-10-15 17:26:03
Φωτογραφία για Ζημιές από λεύκες στο Ελαιόφυτο
Ευτυχώς που τα καιρικά φαινόμενα έγιναν χτες το βράδυ στο γήπεδο του Ελαιόφυτου αλλιώς αν συνέβαινε ότι συνέβη στη διάρκεια αγώνα(το γήπεδο είναι ξερό και γίνονται παιχνίδια με όλες τις συνθήκες) θα θρηνούσαμε θύματα. Μεγάλο μέρος από τις γέρικες λεύκες που υπάρχουν δίπλα στο γήπεδο έπεσε μέσα σε αυτό και χτύπησε και τους δυο πάγκους με μεγάλη ορμή. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, και άλλες λεύκες είχαν απώλειες με κομμάτια τους να αποκολλώνται και να πέφτουν σε δρόμους της περιοχής μέχρι και 3 ή 4 μέτρα μακριά από τον κορμό τους.

Γενικά στο Ελαιόφυτο, αλλά και τα Τριαντέϊκα, υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που ζητούν να απομακρυνθούν τα γερασμένα δέντρα που έχουν το σημερινό τους μέγεθος από το 1979, ανάμεσά τους και αρκετοί ευκάλυπτοι. Το τοπικό συμβούλιο έγινε δέκτης παραπόνων και είχε πάρει απόφαση να κοπούν αυτά τα δέντρα, αλλά οι αντιδράσεις ελάχιστων είχαν αναστείλει τη διαδικασία. Τώρα, λένε τοπικοί παράγοντες, πρέπει να παρθούν αποφάσεις γιατί το χτεσινό φαινόμενο ήταν ισχυρό αλλά όχι κάτι ασυνήθιστο και αν συμβεί κάτι ακραίο θα έρθουν τα χειρότερα.


Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο με ίδια δέντρα, δηλαδή λεύκες, συμβαίνει και στο πάρκο Αγρινίου, με τις υπηρεσίες του δήμου να κρίνουν ότι πρέπει να φύγουν αυτά τα δέντρα, πολλά από τα οποία στη θύελλα του Σεπτεμβρίου του 2011 έσπασαν και απείλησαν ζωές. Για το λόγο αυτό στην ανάπλαση του πάρκου έχει προβλεφθεί η κοπή τους κάτι, άλλωστε, που ζητούν και οι περίοικοι.

agrinionews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ