2012-10-15 15:50:06
Φωτογραφία για ΤΑ... ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΕΦ!
Το τελικό αποτέλεσμα φυσικά δεν προκάλεσε χαμόγελα στον ΠΑΟΚ αφού η ιστορία έγραψε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανταγωνιστική στο ΣΕΦ για 27 αγωνιστικά λεπτά, καθώς επίσης και πως «κατέστρεψε» τη καλή εικόνα της στα υπόλοιπα 13, φεύγοντας με το βαρύ 89-64.

Μόνο που το συγκεκριμένο τεστ ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μια ομάδα που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης που διατήρησε μάλιστα τους ίδιους (πολύ πιο ποιοτικούς) παίκτες του.

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρουσίασε πολλές αδυναμίες. Αυτές γίνονται ακόμη πιο ευδιάκριτες από τη στιγμή που μια ομάδα των 300.000 ευρώ (μπάτζετ), αντιμετώπισε μια άλλη με προϋπολογισμό, κατά 30 φορές, μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου, ακόμη και οι ατέλειες, απέκτησαν τη μορφή τεραστίων αδυναμιών.

Αυτά τουλάχιστον υποστήριξε ο team manager του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, στον Ρ/Σ "LIBERO 107,4".

«Η διαφορά δεν αντικατροπτίζει την εικόνα του αγώνα και τη δυσκολία που έβαλε ο Ολυμπιακός για να μας κερδίσει. Μας αδικεί το αποτέλεσμα για την εικόνα και την ποιότητα που είχαμε. Ασφαλώς και θα πρέπει να τη δείχνουμε και στα 40 λεπτά και όχι στα 26-27 λεπτά. Σε ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, δείξαμε στοιχεία, τακτικές. Θα κρατήσουμε τα καλά στοιχεία και θα επιδιώξουμε να προσαρμόσουμε τη διάρκεια στη καλή απόδοση», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει.

«Υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία με τα οποία θα ασχοληθεί ο προπονητής. Για παράδειγμα είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός πήρε πολλά επιθετικά και πήγε σε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις με αποτέλεσμα να βρει λύσεις και να ανοίξει το παιχνίδι».

Εξάλλου το βασικότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ (στο ΣΕΦ) ήταν μέσα στην ρακέτα, σε κατάσταση άμυνας. Διότι, επιθετικά, υπήρξαν καλές συνεργασίες μεταξύ του Χάτσερ με τους Καλλέ, Τσαϊρέλη.

Αμυντικά όμως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί απέναντι στους πιο αθλητικούς παίκτες του Ολυμπιακού, με σαφέστατα προβλήματα στα μπλοκ άουτ (η ευθύνη ανήκει στο σύνολο και όχι μόνο στους ψηλούς), στην αλληλοκάλυψη, στην ενέργεια κλπ. Συν τοις άλλοις, σε τέτοια παιχνίδια, είναι αναγκαίο να μπουν τα ελεύθερα σουτ και ο ΠΑΟΚ δεν τα έβαλε.

Επίσης, δεν πήρε πολλά από παίκτες (Παπαδόπουλος, ΜακΓκραθ) που εντάσσονται στους βασικούς πυλώνες της ομάδας, ενώ δεν είχε τον κλασικό πόιντ γκαρντ που θα κοντρολάρει το παιχνίδι, όταν αυτό άρχισε να ξεφεύγει από τα μέτρα του ΠΑΟΚ. Ο Χάτσερ επιβεβαίωσε τα χαρίσματα σε επιθέσεις 5Χ5, δεν είναι ο "κοντρολαρισμένος" παίκτης.

Βέβαια, στον επαγγελματικό αθλητισμό, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Και το ηλεκτρονικό ταμπλό του ΣΕΦ έγραψε για τελευταίας φορά το 89-64. Το τελικό σκορ, αν μη τι άλλο, δεν χαρακτηρίζεται ελκυστικό για τον κόσμο.

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, καλώς ή κακώς, αντιμετωπίζει το μπάσκετ μόνο ως αποτέλεσμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δε νομίζω ότι εμείς έχουμε τη στήριξη του κόσμου, ντεφάκτο. Περιμένει να δει ορισμένα πράγματα. Θέλαμε στο ΣΕΦ να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί για να δείξουμε κάποια πράγματα στον κόσμο. Προσωπικά πιστεύω πάντως ότι η ομάδα είναι καλή, βρίσκεται σε καλό δρόμο και όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιάζεται ακόμη πιο δυνατή», παραδέχθηκε ο Ζουρνατζίδης και αναφέρθηκε στην απουσία του Χαραλαμπίδη.

«Μας κόστισε η απουσία του, ευελπιστούμε ότι με την παρουσία του θα είναι πιο καλά τα πράγματα». Η παρουσία του έμπειρου γκαρντ στον αγώνα με τον Ικαρο Καλλιθέας θα κριθεί στις επόμενες ημέρες, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στην ωμοπλάτη.

Ο team manager του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Δημήτρη Κοντομηνά στη παρουσίαση της ομάδας την περασμένη Παρασκευή. «Ο κύριος Κοντομηνάς έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για την ομάδα, έδειξε να τον γοητεύει η όλη ιστορία. Είναι σημαντικό, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, να προσελκύει τέτοιους επιχειρηματίες. Κάτι μας δείχνει. Από την άλλη πλευρά, ουδείς μπορεί να παραβλέπει ποια είναι η δυναμική του ΠΑΟΚ και του κόσμου του.

Ο καθένας μπορεί να δει τα πιθανά οφέλη από τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Για τον κύριο Κοντομηνά, βάσει των δραστηριοτήτων του σε επιχειρηματικό επίπεδο, λένε ότι είναι άνθρωπος που μυρίζεται την επιτυχία από μακριά. Μακάρι, σε αυτή τη συνεργασία να είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι. Δεν σας κρύβω ότι στις πολλές κουβέντες που έγιναν κι όταν ρώτησε τον Μπάνε Πρέλεβιτς αν θα έχουμε δυνατή ομάδα, ο Μπάνε ήταν ξεκάθαρος. Του είπε ότι `είναι δύσκολο για να χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά προς αυτή τη κατεύθυνση λειτουργούμε`. Ο κύριος Κοντονηνάς ξέρει που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Γνωρίζει ότι θα χρειαστεί χρόνος και σωστά βήματα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ