2012-10-15 15:18:02
Φωτογραφία για Καταγγελία του ΕΚΑ για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΕ και ΟΕΚ
Ο υπουργός Εργασίας, με πραξικοπηματική απόφαση, καταργεί τις εργοδοτικές εισφορές για τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, αφού η σχετική τροπολογία αποσύρθηκε 2 φορές από τη Βουλή χωρίς να έχει ψηφιστεί.

Με την απόφαση αυτή του υπουργείου Εργασίας οι εργοδότες θα βάζουν στην τσέπη τους 247 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ, με τη συνολική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, θα εξασφαλίζουν 1,3 δις. Αυτό σημαίνει ότι οι παροχές των οργανισμών αυτών θα συνεχίζονται να δίνονται συρρικνωμένες φορτώνοντας αποκλειστικά και μόνο τις πλάτες των εργαζομένων με νέα βάρη προκειμένου να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση μ’ αυτή την απόφαση βάζει άμεσα σε εφαρμογή το στόχο για τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» στα πλαίσια των νέων παροχών και χαριστικών ρυθμίσεων προς όφελος των εργοδοτών σε στενή μάλιστα συνεργασία με τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α.


Αυτό είναι ένα μόνο από τα μέτρα του μνημονίου Νο 2 και μάλιστα έχοντας και ουσιαστικά τις πλάτες της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. αφού σε κοινό κείμενο με τους μεγαλοεπιχειρηματίες πριν από καιρό ζητούσε τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, από την τότε κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε σ’ όλους τους εργαζόμενους την απόφαση αυτή της κυβέρνησης ( Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) σαν ένα ακόμα αντεργατικό μέτρο στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης Ε.Ε.- πλουτοκρατίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν την πάλη τους μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία την Πέμπτη 18 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στις 10 το πρωί ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση.
aerasnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
3.508.000 ευρώ έδωσε η ΕΡΤ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
3.508.000 ευρώ έδωσε η ΕΡΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ