2012-10-15 15:06:32
Φωτογραφία για ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ «ΑΝΦΙΛΝΤ» ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Η διοίκηση της Λίβερπουλ ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα θα μείνει στο «Άνφιλντ» και μάλιστα σκοπεύει να επεκτείνει τη χωρητικότητα του γηπέδου στις 60.000, μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων για νέο γήπεδο στο κοντινό Στάνλεϊ Παρκ.

Η ανακατασκευή θα κοστίσει περίπου 150 εκατομμύρια λίρες και η ανακοίνωση βάζει τέλος στο... σίριαλ για το αν οι «κόκκινοι» θα έφευγαν από το «Άνφιλντ», το οποίο είναι η έδρα της ομάδας από το 1892, όταν και μετακόμισε απ' αυτό η Έβερτον.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ και ο σύλλογος παρουσίασαν τα σχέδια για την «αναγέννηση» του γηπέδου και της γύρω περιοχής, με τα έργα να αναμένεται να αρχίσουν το 2014.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο του Λίβερπουλ και έρχεται στην δεύτερη επέτειο της απόκτησης του συλλόγου από τον όμιλο Fenway Sports Group (FSG).

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την περιοχή του Άνφιλντ. Όλοι στον ποδοσφαιρικό σύλλογο γνωρίζουν τη σημασία της σημερινής ημέρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των «ρεντς», Ίαν Έϊρ, και συνέχισε:


«Η Λίβερπουλ γιόρτασε τα 120 χρόνια της το 2012 στο Άνφιλντ και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Άνφιλντ είναι το πνευματικό σπίτι του συλλόγου. Η προτίμησή μας ήταν πάντα να μείνουμε στο Άνφιλντ».

Η επέκταση του «Άνφιλντ», η οποία θα αυξήσει τη χωρητικότητά του, που τώρα είναι 45.500 θέσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα να κατεδαφιστούν κάποια σπίτια κοντά στο γήπεδο, ενώ θα καταρτιστούν σχέδια ανάπλασης σε ένα μεγάλο μέρος της γύρω περιοχής.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, αλλά πιο σημαντικά για τους κατοίκους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, καθώς πρέπει να αγοραστεί η έκταση, να εγκριθούν τα σχέδια και τα λοιπά, αλλά αυτή είναι μια σημαντική στιγμή», συμπλήρωσε ο Έϊρ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ