2012-10-15 11:52:20
Φωτογραφία για Ανθρωπιά από εταιρίες απέναντι στην εγκατάλειψη της πολιτείας
Του Σωτήρη Μεταξά

Η οικονομική κατάρρευση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ανατρέπει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν υγείας και αφήνει στον τρόμο της εγκατάλειψης χρόνια ασθενείς και βαριά πάσχοντες... Η "συμφωνία κυρίων" για αναστολή μίας εβδομάδας των κινητοποιήσεων των βασικών πάροχων υγείας του ΕΟΠΥΥ (κλινικοί γιατροί, εργαστηριακοί γιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές), έληξε μεν από χθες, ωστόσο από σήμερα ισχύει σιωπηρή παράταση.

Εκεί που η πολιτεία δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, καταργώντας κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής, "εταιρίες" που υποτίθεται λειτουργούν με βάση μόνο το κέρδος και το όφελός τους, δείχνουν ανθρώπινο πρόσωπο, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τα αρμόδια όργανα του κράτους. Έτσι λοιπόν, οι αιμοκαθερόμενοι ασθενείς της Κρήτης συνεχίζουν τις αιμοκαθάρσεις τους στα ιδιωτικά κέντρα, χωρίς να πληρώνουν από την τσέπη τους και άλλοι βαριά πάσχοντες και χρόνια ασθενείς εξυπηρετούνται με πίστωση (!) από τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, παρά τα υπέρογκα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

Τα ιδιωτικά κέντρα είχαν απειλήσει πως θα σταματούσαν την επι πιστώσει εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, έδωσαν διορία μίας εβδομάδας στο υπουργείο υγείας και απέναντι στον κίνδυνο της εγκατάλειψης ανθρώπων που δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή, συνεχίζουν και εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους.
prismanews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ