2012-10-15 11:06:03
Φωτογραφία για Ναρκωτικά, όπλα, λαθρομετανάστες & αρχαιοκαπηλία στην πλάτη των 8
Αύριο, Τρίτη, απολογούνται οι τέσσερις για τη ληστεία της χρηματαποστολής πριν περίπου ένα χρόνο στην περιοχή των Βασιλειών Ηρακλείου, με λεία κάτι παραπάνω από 1 εκ. ευρώ.

Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτηματικά σε σχέση με το πού κατέληξε το μεγάλο ποσό από τη ληστεία - πόσο εύκολο είναι να "φαγωθεί" άλλωστε 1 εκ. ευρώ; Το πολυτελές τζιπ που κατασχέθηκε "αιτιολογεί" την κατανάλωση μικρού μέρους των χρημάτων (περόπου 30.000 ευρώ). Επίσης χρήματα (30.000 ευρώ) ξοδεύτηκαν στο μίνι μάρκετ στο οποίο ο 34χρονος συλληφθείς είχε μερίδιο 50%.

Την ίδια στιγμή πολύς λόγος γίνεται για ένα οικόπεδο, το οποίο ο 34χρονος σκόπευε να πουλήσει έναντι 200.000-300.000 ευρώ, ενέργεια που θεωρείται ως προσπάθεια να νομιμοποιήσει τα χρήματα.

Πληθώρα αδικημάτων στην πλάτη των "8"

Σε ότι αφορά τη σύλληψη των οκτώ ατόμων που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση της ληστείας, τους αποδίδονται κατηγορίες σχετικά με εμπορία ναρκωτικών και


όπλων μέχρι διακίνηση λαθρομεταναστών, αρχαιοκαπηλία και εμπορία αφορολόγητων τσιγάρων. Μεταξύ των οκτώ, ηγετικό ρόλο έχουν δύο Ρεθυμνιώτες 25 και 29 ετών, οι οποίι φέρονται να κινούσαν τα "νήματα" για την τέλεση όλων των παράνομων πράξεων, έχοντας "ειδίκευση" στις υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Μεταξύ των "8" "φιγουράρει" και ένας πυροσβέστης που φέρεται να έδωσε όπλο σε έναν από τους δύο Ρεθυμνιώτες για "μπαλωτιές" σε κηδεία, ένας κάτοικος Γαζίου, ένας 28χρονος από την Αθήνα που μένει στο Ηράκλειο, ένας 31χρονος Ηρακλειώτης, ένας 36χρονος Ηρακλειώτης και ένας 54χρονος από το Λασίθι, ενώ σε σχέση με "δουλειά" διακίνησης λαθρομεταναστών τα μέλη της "παρέας" αναφέρουν το όνομα ενός εργαζόμενου στο αεροδρόμιο.

Οι οχτώ αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ