2012-10-14 13:11:04
Φωτογραφία για Δελφίνια-στρατιώτες και θάλασσιοι ελέφαντες ...Seals!
Μετά τις ΗΠΑ και η Ουκρανία εκπαιδεύει στο δελφινάριο της Σεβαστούπολης δελφίνια στρατιώτες! Προς το παρόν εκπαιδεύονται 10 θηλαστικά.Τα ρινοδέλφινα (Tursiops) εκπαιδεύονται για υποβρύχιες επιθέσεις σε πλοία και σαμποτέρ, για αυτό και τα ζώα φέρουν οπλισμό. Στο κεφάλι των δελφινιών στερεώνουν όπλα ή μαχαίρια.

Εκτός από τη Σεβαστούπολη υπάρχει μόνο άλλο ένα μέρος στον κόσμο προετοιμασίας δελφινιών για στρατιωτικούς λόγους και βρίσκεται στην πόλη Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Για τα αμερικάνικά ''χακί'' δελφίνια και ''χακί'' λέοντες που υπηρετούν στους κομάντος του Αμερικανικού Ναυτικού, τους περίφημους SEALs, διαβάστε στην συνέχεια ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα που είχε γραφτεί στα ΝΕΑ!

''Τον λένε Ζακ και είναι από την Καλιφόρνια. Ζυγίζει 168 κιλά, είναι δεινός κολυμβητής και επιδέξιος δύτης.

Ο Ζακ έχει αναλάβει τη φρούρηση της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» όταν πιάνει στο λιμάνι Μίνα Σαλμάν του Μπαχρέιν


Αυτή την εποχή ( σ.σ. το 2003, στον Πόλεμο του Κόλπου) κάνει τη... στρατιωτική του θητεία στους κομάντος του Αμερικανικού Ναυτικού, τους περίφημους SEALs, στην Αραβική Θάλασσα, και ένα από τα καθήκοντά του είναι η φρούρηση της ελληνικής φρεγάτας «Ύδρα» όταν δένει στο λιμάνι Μίνα Σαλμάν του Μπαχρέιν.

Ο Ζακ δεν είναι βατραχάνθρωπος. Είναι ένας θαλάσσιος ελέφαντας, ένα από τα δεκάδες θαλάσσια θηλαστικά (δελφίνια, ελέφαντες, φώκιες κ.ά.) που βρίσκονται από τις αρχές της δεκαετίας του '60 στην υπηρεσία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συμμετέχοντας στις πιο επικίνδυνες αποστολές. Όπως στη μεγάλη «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση «Διαρκής Ελευθερία», στην αρμάδα της οποίας συμμετέχει και η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» με περιπολίες στην Αραβική Θάλασσα και στα Στενά του Ορμούζ.

Η «Ύδρα» - όπως και όλα τα πολεμικά πλοία της αρμάδας - βρίσκεται πάντα σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», ακόμα και όταν πιάνει στη βάση ανεφοδιασμού στο Μπαχρέιν.

Δεν πάνε πολλές εβδομάδες που ένα ύποπτο πλοιάριο πήγε να εμβολίσει την ελληνική φρεγάτα - αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία ύστερα από πυροβολισμούς.

Η βάρδια του Ζακ - εκπαιδευτική σ' αυτή τη φάση - αρχίζει όταν το πλήρωμα του «Ύδρα» ρίχνει τους κάβους, δίπλα σε άλλα πολεμικά. Πλήρως εξοπλισμένος - με ειδικούς ηχοσημαντήρες (σόναρ), καμάκια ή κάμερες στην πλάτη του - περιπλέει στο λιμάνι αναζητώντας πιθανούς εισβολείς, νάρκες ή άλλα εκρηκτικά.

Από ένα φουσκωτό, οι SEALs παρακολουθούν για ύποπτο σήμα στον δέκτη τους ή για τυχόν δύτη που θα έχει αναγκάσει σε... ανάδυση ο Ζακ! Όταν η βάρδια τελειώσει και ο Ζακ «παραδώσει» στον συνάδελφό του, σκαρφαλώνει στο φουσκωτό και παίρνει την ανταμοιβή του: ολόφρεσκη τροφή!

Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των συμμαχικών πλοίων ξαφνιάζονται όταν βλέπουν στην αποβάθρα τα δελφίνια και τους θαλάσσιους ελέφαντες-κομάντος και μαθαίνουν για τις δυνατότητες του Συστήματος Εντοπισμού Εισβολέων σε Αβαθή Ύδατα (SWIDS)''.
onalert.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ